Мед Атлант

У Бурштині планують облаштувати Меморіал героїв

У Бурштині розпочинаються роботи з облаштування Меморіалу Героїв у сквері Небесної Сотні.

Про це повідомили на сторінці Бурштинської міської ради.

У сквері планується збувати арку, по обидві сторони якої будуть розміщуватися плити із зображеннями та короткими історіями про Героїв Бурштинської громади, котрі загинули у АТО/ООС та нинішній війні росії проти України.

Обирали місце для облаштування та напрацьовували макет майбутнього Меморіалу Героїв разом із родинами загиблих захисників під час засідань ГО «Родина Героїв Бурштинської громади».

«Ідея створення такого Меморіалу Героїв виникла в процесі обговорення з родичами загиблих воїнів того, куди краще перенести пам’ятні куби з центральної алеї Шептицького. Було багато пропозицій, але спільно вирішили, що ці куби все-таки потрібно замінити на більш лаконічніші форми. Тому вважаємо, що такий Меморіал буде більш доречним. У місті має бути належним чином облаштоване місце, щоб мати можливість гідно вшановувати наших захисників», – наголошує Василь Неспяк, голова ГО «Родина Героїв Бурштинської громади».

Окрім самого Меморіалу Героїв у сквері планується облаштувати зону зелених насаджень – вздовж тротуарної доріжки посадити сакури, магнолії та гортензії.

Нагадаємо, що у сквері Небесної Сотні у 2022 році було встановлено меморіал “Стела пам’яті Героїв”. Кількаметрова композиція меморіалу складається із трьох стальних стел різного розміру: стела героїв Майдану, стела бійців полеглих у російсько-українській війні, стела волонтерів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...