Мед Атлант

Батьки загиблого Сергія Барнича з Калуша допомогли придбати дрон для 109 батальйону

Сьогодні, 11 січня, калушанину, командиру інженерно-саперного взводу 109 окремого гірсько-штурмової батальйону легендарної “десятки” Сергію Барничу мало б виповнитися 50 років. 26 березня 2021 року звістка про його загибель сколихнула усю військову родину.

Тоді в районі селища Шуми Донецької області внаслідок підступного ворожого обстрілу загинули четверо побратимів. Це була найбільша втрата воїнів одного дня в історії нашого батальйону, пригадує військовослужбовиця з Калуша Катерина Арсені, інформують Вікна.

“Ми не знали, що нас чекає через рік… Сергій Михайлович був командиром інженерно-саперного взводу, відрізнявся надзвичайною точністю й дисциплінованістю в службі. Якраз йому й були усі притаманні риси взірцевого військовослужбовця ЗСУ. Сьогодні він тримає з побратимами небо над нами”.

За словами Катерини, батьки загиблого Героя, Любов та Михайло Барничі, передали 5000 гривень військовому капелану о. Федору Морозу гроші на придбання дрона для 109 батальйону. Колектив ДНЗ “Ягідка” зібрав 20000 гривень.

Дрон і сканер уже придбали й найближчим часом їх передадуть побратимам Сергія Барнича. Тепер він з неба буде знищувати ворога з рідної землі, де знайшов вічний спокій на Алеї Слави міста Калуша, — впевнена військовослужбовиця.

“Від імені усіх побратимів Сергія Барнича висловлюємо щиру вдячність колективу дитячого садка “Ягідка”, та низько вклоняємося батькам Сергія… Ми не забули й не забудемо. І розпочату разом боротьбу проти ворожої агресії доведемо до кінця! Слава Україні!” — пише Катерина Арсені.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...