Мед Атлант

На Прикарпатті будують 200 квартир для ВПО

На Прикарпатті розпочинають проєкт із будівництва соціального житла для переселенців, який передбачає зведення 200 квартир для ВПО.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла заступниця голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко, відповідаючи на запитання щодо підтримки переселенців, інформує Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

«У нас починається великий проєкт з будівництва соціального житла. Ми націлені на те, щоб люди не проживали у місцях тимчасового перебування, а отримали своє житло, кімнату, квартиру. Для цього готуємо підписання меморандуму з Міжнародною організацією з міграції на будівництво двох будинків, які сумарно налічуватимуть 200 квартир», – повідомила Людмила Сірко.

За її словами, для старту проєкту планують підписати меморандум до кінця січня. Серед партнерів – Коломийська громада, на території якої зведуть дві багатоповерхівки.

«У цій громаді є розуміння місцевої влади. На сесію винесли відповідне рішення щодо земельної ділянки», – додала Людмила Сірко.

Вона зауважила, що ще дві міжнародні організації погодились долучитися до зведення соціального житла для переселенців. За підтримки організації Move Ukraine в області планують звести ще 12 квартир для ВПО у селищі Брошнів-Осада, чеська організація «Людина в біді» має намір допомогти передати ВПО 4 соціальні квартири.

Відомо, що від початку війни на Прикарпатті прийняли більше 140 тисяч переселенців. В області для їх тимчасового проживання створили близько 80 шелтерів. Торік вдалося капітально відремонтувати 40 об’єктів, де проживають ВПО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...