Мед Атлант

330 тисяч гривень на 6 проєктів: «Тепле місто» оголосило переможців грантів

Освіта, мистецтво, екологія та міський простір: “Тепле місто” виділило 330 тисяч гривень на грантові проєкти у Франківську.

Цьогоріч 6 проєктів виграли гранти, з яких три отримали 90 тисяч та інші три – 20 тисяч, – про це на пресконференції розповів координатор програми Андрій Левицький.

“Цьогоріч на гранти від “Теплого міста” подався 41 проєкт, що і є рекордною кількістю. Насправді у нас фактично з’явився один новий напрямок, який називався “Екологія і сталість”. І всі решта напрямки такі, як були “Прогресивна освіта”, “Сучасне мистецтво” та “Міський простір”. Якщо дивитися за кількістю проєктів, хто на які подавався, то найбільше подавали на “Прогресивну освіту”. Кожен третій проєкт був спрямований на освіту та мистецтво.”

Як зазначив Андрій Левицький, у проєктах перемогли такі організації, як “Школа дитячого здоров’я”, “Відкрита дитяча ліга” та квест “Охоронець старого Станіславова” у категорії до 20 тисяч гривень.

“У категорії до 90 тисяч гривень перемогли “Франківський драмтеатр”, громадська організація “Дружина воїна” та громадська організація “Франківський опір”. Відбір був дуже складним. Ми мали класну команду незалежного жюрі. Відбір відбувався у два етапи. Перший – це коли жюрі перечитували всі онлайн заявки. Оцінювали по певній шкалі. І обирали пів фіналістів із 41 проєкту. Туди ввійшли 19. Загалом виділили 330 тисяч гривень на гранти.”

Директор благодійного фонду “Франківський опір” Володимир Рошко зазначив, що у 2022-2023 році проводили заходи із сім’ями загиблих військових. Метою проєкту є реабілітація за допомогою глини. Раніше фінансування приходило з США. Проте настала пауза. Завдяки грантам “Теплого міста” їм вдалося виграти 90 тисяч гривень на розвиток своєї діяльності.

“Ми радіємо, що нам вдалося виграти грант, бо тепер можемо працювати без пауз. Я бачу, як працює цілюща глина на нашу душу та тіло. І я запропонував це людям, щоб вони це теж могли робити. І вони із вдячністю відгукнулися. Я можу сказати точно, що це допомогає. Крім того, це комфортне місце для зустрічей людей, які втратили рідних, а також і військових, які також багато чого втратили. Це чудова можливість зробити якусь цінну річ для себе.

Голова правління громадської організації “Інформаційний Щит” Іванна Якуц зазначила, що їхній проєкт виграв 20 тисяч гривень. Його головна мета – об’єднати школи Франківська навколо ідеї вивчення історії міста, тому що ворог сьогодні маніпулює інформацією.

“Нам з цим потрібно боротися і вчити дітей, аби вони мали навики. Ми плануємо об’єднати школи міста навколо цієї ідеї з вивчення та популяризації історії. Плануємо залучити до 200 учасників. Також хочемо зробити квест “Охоронець вулиць старого Станіслаова”. Ми повинні навчити дітей як працювати з різним видом пропаганди та фейками. На реалізацію цієї ідеї у нас є три місяці.”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...