Мед Атлант

Прикарпатець отримав орден “За мужність” III ступеня президента України

Днями Захисник України Надвірнянської громади Василь Тежигор отримав державну нагороду – орден “За мужність” III ступеня президента України.
Про це повідомив міський голова Надвірної Зіновій Андрійович.
Коли почалася повномасштабна війна Василь Тежигор  працював у Німеччині, пік піцу. Проте повернувся в Україну і вже 19 березня пішов до війська. Спершу Василя направили на Закарпаття, у Державну спеціальну службу транспорту, що займається охороною мостів і тунелів. Там він шукав варіанти, як потрапити на передову.
“Тоді якраз почали формувати штурмові роти з добровольців. Тож ми потренувалися і поїхали до морпіхів, у 503-тю, – продовжує він. Перший наш вихід був під Водяним і Опитним, недалеко від аеропорту. Потім були під Вугледаром, штурмували ліс під Кліщіївкою, де мене й поранило”.
1 липня 2023 року військовослужбовець отримав масштабні поранення та втратив ногу на фронті через які, проходить довготривале лікування, реабілітацію та вчиться ходити на протезі. Свій мотив повернутися з Європи Василь пояснює просто: “Так треба було. А як інакше?”
Але Герой не втрачає ентузіазму й міркує про майбутнє України:
“Якщо ми виграємо війну, то буде добре. А якщо війна закінчиться перемир’ям, або без повернення територій – тяжко буде, згодом війна знову почнеться. Якщо виграємо, перестануть красти і буде повага до людей, все нормалізується. Василь вважає, що дотепер черги мають стояти в ЗСУ. Люди мають або воювати, або помагати армії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...