Мед Атлант

Волонтери з Франківська приготували допомогу жителям прифронтових територій

У гуманітарному центрі “Спільнота святого Егідія” 22 січня формували продуктові набори та писали листи до українців, які живуть у прифронтових населених пунктах. Таку акцію організували до Дня Соборності України.

Про це Суспільному розповів учасник організації “Спільнота святого Егідія” Євген Савватєєв.

“Хочемо підтримати їх словами надії, що ми — єдині, що думаємо про них. Ми телефонуємо цим людям наперед, говоримо з ними, чуємо їхній голос, уточнюємо ту інформацію, яку нам треба і надсилаємо цю допомогу. Будуть підгузки для дорослих, зошити для тих, хто вчиться онлайн у школі”, — каже Євген Савватєєв.

Учасниця організації “Спільнота святого Егідія” Марія Гапен говорить: сьогодні готують допомогу для 20 сімей із Покровська. Загалом — для 54 людей.

“У продуктових наборах — макарони, риба, м’ясо, овочі, олія та печиво”, — розповідає Марія Гапен.

Переселенка Ольга Малежик пише лист до тих українців, які живуть у прифронтових селах та містечках. Вона приїхала до Івано-Франківська з прикордонного селища Велика Писарівка Сумської області.

“Здоров’я, витривалості, мужності. Дуже рада, що є така можливість. Написала від щирого серця ті слова, які б хотіла отримати на місці тих людей, які зараз там перебувають. Я сама — переселенка, тому душею і серцем з ними”, — каже Ольга Малежик.

Пише листа і переселенка з Краматорська Віта Горбань.

“Щоб у людей залишилося добро, яке було до війни. Щоб всі залишилися здоровими й щоб всі повернулися додому”, — говорить Віта Горбань.

Зі слів Євгена Савватєєва, протягом тижня “Спільнота святого Егідія” відправить 600 листів та гуманітарних пакунків у прифронтові населені пункти. Надсилатимуть їх не тільки з Івано-Франківська, а й зі Львова та Києва інші учасники організації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...