Мед Атлант

Понад 400 захисників пройшли реабілітацію в Першому добровольчому шпиталі

Допомогти військовим повернутися на фронт чи до цивільного життя: понад 400 захисників від початку роботи Першого добровольчого хірургічного шпиталю пройшли фізичну та психологічну реабілітацію. Також вдалося провести понад 100 різних заходів. 

Нагадаємо, що з початку 2024 року місто почало фінансувати Перший добровольчий хірургічний шпиталь, що знаходиться у с. Лисець.

На сьогоднішньому брифінгу директор шпиталю Станіслав Онищук розповів про основну мету їхньої роботи, а це, не тільки на фізичне відновлення захисників, але  й на психологічне.

“Наш шпиталь орієнтований на  захисників і захисниць, які вже не є в полі зору системи медицини та ще не в полі зору соціальних служб. Я говорю впершу чергу про тих, хто списаний з війська. Але їхній фізичний і психологічний стан не дозволяє назвати їх здоровими, тому вони потребують підтримки.”

За словами Станіслава Онищука, Національна служба здоров’я не покриває все лікування військовослужбовців.  Тому дуже часто після складних травм захисники потребують продовження лікування.

“Ця реабілітація їм більше, ніж просто потрібна. Це робота над мотивацією, аби повернутися або на фронт, або до цивільного життя. Робота полягає саме в мотивації, і йдеться не тільки про хірургічні втручання чи фізичну реаблітацію. Важливо, що ми можемо провести час разом, поїхати спільно на рибалку, робити глиняні глечики, працювати з психологом.”

Як зазначив Станіслав Онищук, у 2024 році з’явилася можливість лікувати близько 20 бійців на місяць та додатково працювати амбулаторно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...