Мед Атлант

Поблизу Бахмута загинув 27-річний прикарпатець Юрій Хіцяк

14 лютого 2024 року поблизу Бахмута загинув військовослужбовець із села Черче, що на Івано-Франківщині, Юрій Хіцяк. Російський дрон скинув на воїна вибухівку, смертельно його поранивши.

Юрій Хіцяк народився 5 травня 1997 року у селі Черче Рогатинської громади у багатодітній сім’ї. Закінчивши школу, навчався в Бурштинському торгово-економічному коледжі на офіціанта-бармена, пише Суспільне.

Юрій Хіцяк пройшов строкову службу в армії. Працював у Польщі та на місцевому підприємстві.

Велика війна застала Юрія Хіцяка за кордоном. Він повернувся додому, пішов у військкомат. До лав ЗСУ воїн мобілізувався 4 лютого 2023 року. Старший солдат Юрій Хіцяк служив у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді “Едельвейс” навідником кулеметного відділення стрілецького батальйону.

Востаннє рідну домівку воїн відвідав у листопаді 2023 року. Відтак повернувся до побратимів на Бахмутський напрямок.

“У середу ми з братом спілкувалися востаннє. Казав: іде на бойове завдання. Десять днів не виходив на зв’язок. Лише сьогодні ми отримали страшну звістку”, — цитують сестру загиблого воїна на сторінці Рогатинської громади.

Класна керівниця Юрія Хіцяка пригадує: “Він завжди був слухняним, добрим. Нагадував такого хорошого татка, бо дуже пильнував своїх братиків і сестричок. Ніколи не боявся важкої роботи”.

Військовослужбовець Юрій Хіцяк загинув поблизу Роздолівки Бахмутського району.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...