Мед Атлант

У Франківську гуртожиток університету нафти і газу відремонтували під соціальне житло для ВПО

Сьогодні на базі гуртожитку № 2 ІФНТУНГ відбулось відкриття соціального гуртожитку для людей, які потерпіли від збройної агресії росії та були змушені покинути свої домівки.

Про це повідомили на сайті університету.

Ще з 25 лютого 2022 року був залучений у розміщенні переселенців, які втікали у відносно безпечний регіон від війни.

«Тоді гуртожиток знаходився у процесі постковідної консервації та міг запропонувати переселенцям дах над головою з доволі спартанськими умовами. Сьогодні ми щасливі, що завдяки реконструкції можемо запропонувати 150 переселенцям понад 30 комфортних світлих номерів зі смарт-кухнями, сучасними меблями, побутовою технікою, санвузлами. Наші люди, знедолені російським агресором, повинні почуватись у безпеці та затишку», – говорить ректор Ігор Чудик.

«Реконструкція житла для переселенців в Івано-Франківську була реалізована в рамках проекту «Підтримка ЄС нагальних потреб з розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні, що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням Nefco, північної екологічної фінансової корпорації. Важливий крок задля створення належних умов проживання внутрішньо переміщених осіб став можливим завдяки 100-відсотковому фінансуванню NEFCO», – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...