Мед Атлант

Прикарпатець Роман Буртник після поранення продовжує служити в ЗСУ

Роман Буртник отримав баротравму тяжкої степені на Запорізькому напрямку та після лікування, отримавши статус обмеженого придатного чоловік продовжує служити в лавах Збройних Сил України до нашої перемоги та завершення війни.

На початку повномасштабного вторгнення добровольцем вступив до лав 75 батальйону 102 бригади ТрО, – інформує Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки.
Спочатку його підрозділ ніс службу на одному з об’єктів критичної інфраструктури Івано-Франківської області, а на Великдень 2022 року, коли прийшов бойовий наказ вирушили в Запорізькому напрямку, де заступили на позиції в районі населеного пункту Малинівка.
Наші хлопці знали, чому вони туди приїхали та були настроєні боронити країну від загарбників. Більш досвідчені побратими, які мали досвід попередньої служби, проводили інструктажі та навчання для новобранців. Безпосередньо на позиціях зіткнулися з шаленим обстрілами, які практично щодня тривали з 5 ранку до 8 вечора.
Одного разу Роман отримав баротравму тяжкої степені та через два дні був евакуйований спочатку в Гуляйполе, потім в Запоріжжя, а далі в госпіталь у Дніпрі, де після лікування отримав статус обмежено придатного. Незважаючи на стан здоров’я чоловік планує служити в лавах Збройних Сил України до нашої перемоги та завершення війни.
Земляків, які ухиляються від мобілізації Роман не розуміє, адже де вони збираються жити, якщо і на нашу прикарпатську землю прийде ворог, як планують захищати своїх батьків, дітей, дружин? Тікати через річки і топитися – це не вихід. Звичайно, що в бою страшно всім, але страх долається тоді, коли бачиш ворога очі в очі. Включається інстинкт самозбереження: або ти, або тебе, тому переживаєш і штурми і розумієш, як потрібно діяти в тих чи інших ситуаціях і прогнозувати, що буде далі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...