Мед Атлант

Без проколів та розрізів: лазерна літотрипсія – дроблення каменів у нирках, сечоводах та сечовому міхурі

Сечокам’яна хвороба – це захворювання, яке характеризується утворенням каменів (конкрементів) в органах сечовидільної системи: нирках, сечоводах, сечовому міхурі. Така патологія сечової системи може виникати і в чоловіків, і в жінок, – пояснює кандидат медичних наук, лікар уролог ЛДЦ «Мед-Атлант» Андрій Федорів.

«Сечокам’яна хвороба – є однією із найбільш поширених у Івано-Франківській області, адже на Прикарпатті наявний великий вміст мікроелементів у воді, та ґрунті. Основною причиною виникнення і розвитку сечокам’яної хвороби, вважається порушення обміну речовин, яке приводить до утворення нерозчинних солей, які й формують каміння. Кількість каменів і місце їх розташування може бути найрізноманітнішим.»

Які ж симптоми свідчать про наявність каменів (конкрементів) у сечових органах:

– біль в поперековій ділянці, в животі, над лоном

– нудота, блювота при гострому приступі ниркової кольки

– наявність крові та дрібних камінців у сечі

– дизурія: болі і часте сечовипусканя, неможливість адекватно помочитися

Основними методами діагностики сечокам’яної хвороби є УЗД та більш точним і можливо вирішальним методом є комп’ютерна томографія.

Гострий обструктивний пієлонефрит (наявність гіпертермії, тобто підвищення температури та озноб) — небезпечне ускладнення сечокам’яної хвороби, що потребує негайного оперативного лікування. У разі зволікання з його усуненням може відбутися блокування нирки конкрементом, що ускладнюється важкими гнійними процесами (абсцес, апостематоз нирки).

Своєчасне лікування сечокам’яної хвороби забезпечує попередження ускладнень цього захворювання- ниркової недостатність, гнійно-запальних ускладнень та інших. Відомо, що є різні види конкрементів органів сечовидільної системи людини: урати, оксалати, фосфати, що характеризуються своїми особливостями утворення та різною щільністю, що спричиняє труднощі у їх лікуванні. Водночас, наявність у клініці «Мед-Атлант» потужного гольмієвого лазера та сучасного ендоскопічного обладнання забезпечує дроблення конкрементів будь-якої щільності, розміру та будь-якої локалізації чи це сечовий міхур, сечовід чи нирка».

«Завдяки сучасному вищевказаному обладнанню лікування сечокам’яної хвороби у більшості випадках в нашій клініці «Мед-Атлант» проводиться малоінвазивно – ендоскопічно (без проколів, розрізів) через природні сечовидільні шляхи, що забезпечує швидку реабілітацію пацієнтів та виписку зазвичай на 1-2 добу після операції.» – пояснює кандидат медичних наук, лікар уролог ЛДЦ «Мед-Атлант» Андрій Федорів.

Контакти лікувально-діагностичного центру «Мед-Атлант»:
+38 (095) 00 38 452
+38 (095) 00 38 453
+38 (097) 41 13 133
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 48 (корпус 1),
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 23 (корпус 2).

Соцмережі:

https://med-atlant.if.ua/

https://www.facebook.com/medatlantif

https://instagram.com/med_atlant.if?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://instagram.com/medatlant.beauty?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Партнерська публікація

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...