Мед Атлант

Check-up організму в консультативній поліклініці ЦМКЛ

Більшість пацієнтів приходять до лікаря на обстеження, коли їх щось турбує. На випередження, з метою профілактичних оглядів, звертається невелика кількість людей.

Сімейний лікар консультативної поліклініки Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні (ЦМКЛ) Юлія Горошко рекомендує пацієнтам щорічно здійснювати Check-up організму, навіть у випадках, коли нічого не болить.

Комплексне медичне обстеження дозволить дізнатись більше про своє здоров’я та своєчасно зреагувати у випадку, якщо починається якесь небезпечне захворювання:
• Огляд терапевта;
• Лабораторні обстеження(загальний аналіз крові, глюкоза крові,визначення рівня холестерину, сечовини, креатиніну, сечової кислоти, білку, АЛТ, АСТ, ГГТ, білірубіну, електролітів крові);
• Електрокардіограма (ЕКГ);
• УЗД органів черевної порожнини;
• УЗД нирок та сечового міхура;
• УЗД щитоподібної залози;
• УЗД органів малого тазу.

Для жінок обов’язковою є щорічна консультація та обстеження у лікаря-гінеколога із взяттям мазка на цитологію, проведення ПАП-тесту, а також тестування на вірус папіломи. Це необхідно здійснювати задля раннього виявлення раку шийки матки.

«На 1 місці по кількості та смертності серед жінок – онкозахворювання молочних залоз. Тому кожна жінка повинна як самообстежуватись, так і звертатись до лікаря, який проведе пальпацію молочних залоз грудних залоз, лімфатичних вузлів і щитовидної залози», – відзначає Юлія Горошко.

Після 40 років з метою профогляду жінкам рекомендовано проводити мамографію, в більш ранньому віці – ультразвукове обстеження молочних залоз. Рання діагностика є дуже важливою.

Для чоловіків при досягненні 40 років необхідно проводити пальцеве обстеження прямої кишки, простати, здійснювати визначення простат-специфічного антигену з метою онконастороженості. Обов’язковою є консультація у лікаря-уролога.

Всі ці обстеження та консультації лікарів різного профілю можна пройти в консультативній поліклініці ЦМКЛ. Для цього телефонуйте у наш контакт-центр:
+380951031030
+380670999111

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...