Мед Атлант

Моя справа — приносити користь людям!

Увесь час вдосконалюватися, розвиватися та найважливіше — допомагати своїм пацієнтам із вадами зору жити повноцінним життям. Власну приватну практику лікар з понад двадцятирічним стажем Наталія Чеботарьова розпочала у рідному Слов’янську. Там у 2006 році запрацювала оптика «Окуліст», яку згодом офтальмологиня масштабувала в мережу із трьох закладів. Та повномасштабне вторгнення росії в Україну розділило життя на «до» і «після» й змусило релокуватися до Франківська, щоб уже тут відновити власну справу.

Почати з нуля

Свою лікарську практику, розповідає Наталія Петрівна, почала ще на початку двохтисячних.
Для того, аби надавати пацієнтам справді високоя- кісну кваліфіковану допомогу, спочатку орендувала у Слов’янську невелике приміщення, де згодом відкрила першу власну оптику. Коли відчула, що і цього простору стає замало, винайняла ще одне — під апаратне лікування, куди могли звертатися не лише дорослі, але й діти. А згодом розширила свою справу й в інший мікрорайон міста, бо запитів на послуги ставало все більше. Але у березні 2022 року російські війська оточили Слов’янськ уже з трьох сторін і там оголосили евакуацію.

«Ми з родиною вирішили, що потрібно виїжджа- ти. Взяли із собою трохи одежі та найважливіше — офтальмологічну апаратуру, яка могла вміститися у легковий автомобіль, — розповідає Наталія Чеботарьова. — Адже добре розуміла: навіть за найгіршого сценарію завжди зможу десь знайти куточок, щоб перевіряти зір, допомагати людям і заробити собі на хліб. Але для цього потрібна техніка. А куди їхати? Моя донька з трирічним онуком вже на той час переїхала зі столиці до Івано-Франківська і, поки ми були в дорозі, знайшла нам тут помешкання».

Надійність, якість та індивідуальний підхід

В оптиці «Окуліст» сьогодні можна не лише піді- брати необхідні методи корекції наявних проблем із зором, але й, завдяки спеціальному обладнанню, здійснити високоякісне дослідження зорової системи, а це:

• Кератотопографія — сучасний метод діагности- ки рогівки за допомогою комп’ютера та кератотопографа.

• УЗД обстеження — неінвазивне дослідження, яке допомагає визначити внутрішній стан ока, розмір передньої камери, довжину ока (особливо коли необхідно відслідкувати прогресування короткозорості у дітей). Цей апарат також дозволяє оцінити товщину рогівки, що має значення при постановці діагнозу глаукома.

• Рефрактометрія — процедура, яка дозволяє в короткий термін визначити рефракцію ока з достатнім ступенем точності й виявити короткозорість, далекозорість чи астигматизм.

Головне — разом із пацієнтом досягти мети

Та найважливіше, переконує Наталія Чеботарьова, — індивідуальний підхід до пацієнта. Адже основне завдання мікроклініки — не просто встановити правильний діагноз, а й допомогти людям зупинити процес відхилення.

«Якісна та професійна діагностика — це ж не просто перевірити одне та друге око і виставити діагноз. Я підтверджую його та покроково пояснюю пацієнтам, що їм варто робити далі. Ми проводимо тут дослідження, які може запропонувати далеко не кожна оптика. І наша ціль не в тому, щоб підібрати людині окуляри — і все, а зробити її життя комфортним. До кожного випадку підходимо комплексно, досліджуємо усі ділянки та робимо все, щоб зорова система працювала так, як потрібно. Невдовзі плануємо оновити обладнання і придбати щілинну лампу з відеофіксацією, що дозволить надавати ще якісніші послуги та відслідковувати стан рогівки у процесі лікування. А згодом — я про це мрію і вірю — «Окуліст» масштабується не просто в мережу оптик, а в повноцінний медичний центр».

м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 64

тел.: (066) 949 26 76

Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...