Мед Атлант

У Франківську лікарі “швидкої” прийняли домашні пологи

В Івано-Франківську лікарі “швидкої” прийняли пологи на дому.

Нещодавно в оперативно-диспетчерську службу КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» надійшло повідомлення про початок позалікарняних пологів у невідомої особи.

На виклик з екстреним пріоритетом терміново вирушила Бригада ЕМД №42 у складі лікаря Бойкович Ірини Павлівни, фельдшера Листван Руслани Петрівні та водія Штогрин Василя Ярославовича.

На момент огляду у жінки спостерігалась активна родова діяльність – врізування та прорізування голівки. За таких обставин транспортування пацієнтки в лікувальний заклад до народження дитини було неможливим, тому було прийняте рішення приймати пологи вдома. Жінці була надана уся необхідна акушерська допомога, після чого породіллю з немовлям доставлено до Обласного перинатального центру.

Результатом злагодженої роботи бригади ЕМД стало народження здорового хлопчика.

«Особисто для мене це був перший досвід таких ситуацій, тому звісно ж було хвилювання. Але була і впевненість у своїх діях, віра в те, що все пройде добре. Велику роль в таких випадках відіграють навики з виконання тієї чи іншої маніпуляції, відпрацьовані у симуляційних варіантах, на манекенах. І звісно ж – якісна взаємодія та командна робота, за яку окрема подяка фельдшеру Листван Р.П.”, – розповіла лікарка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...