Мед Атлант

Франківців вчили як надавати першу домедичну допомогу. ФОТО

В Івано-Франківську провели безкоштовний тренінг-практикум “Перша домедична допомога: що потрібно дізнатися просто зараз”.

Тренінг відбувся у співпраці з Молодіжним центром «Параграф», повідомляє Карітас.

Теоретичними знаннями та практичними навичками поділилася Леся Марковецька, сертифікована тренерка за курсом підготовки бойового медика.

«Необхідно мати знання з надання домедичної допомоги, тому що є такі критичні стани, які потребують термінової сторонньої допомоги. Це сильні кровотечі, зупинка серця, стороннє тіло в верхніх дихальних шляхах. Тому людина, яка знаходиться поряд в цей критичний момент і має навички надання домедичної допомоги, може врятувати життя», – ділиться пані Леся.

На тренінгу підіймалися надважливі теми: серцево-легенева реанімація, накладання жгута-турнікета та тампонада рани при сильних кровотечах. Присутні отримали знання з надання першої допомоги при утопленні та при судомах чи епілепсії. Також поговорили про кліщів та хворобу Лайма, адже з приходом весни зустріч з ними неминуча.

Захід проводився для молоді, місцевих мешканців, внутрішньо переміщених осіб, волонтерів, педагогів та тих людей, яким важливо знати про домедичну допомогу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...