Мед Атлант

Прикордонник з Франківщини “Пуля” розповів, як рятував побратимів, бувши пораненим

«Він першим зголосився іти виручати хлопців, які потрапили в кільце», – розповідає прикордонник “Отченаш” про побратима Сергія на псевдо “Пуля”.

До повномасштабного вторгнення Сергій з Івано-Франківщини працював на будівництві. 24 лютого 2022 року на роботу чоловіка не пустили й він, не довго думаючи, попрямував до військкомату. Повістку отримав з четвертого разу. За відношенням потрапив у вогневу підтримку до прикордонників 1 загону, повідомили на сторінці Донецького прикордонного загону.

«Я не знаю скільки потрібно мати сили волі, щоб на емоціях без щелепи іти на евакуацію на своїх двох метрів 200. Завжди спокійний, на всі бойові миттєво і без заперечень. Першим зголосився іти виручати хлопців, які потрапили в кільце», – розповідає прикордонник Отченаш про побратима на псевдо Пуля.

В Бахмут заходив вночі. На світанку замінив хлопців на позиції. Працював переважно з автоматом. Під час одного із штурмів був поранений. В той день побратими Сергія потрапили в оточення. Військовий одразу зголосився іти на поміч. Каже позицію зачистили швидко. Ворог був ліквідований, залишалося забрати поранених і забезпечити їхню евакуацію. Коли почали рух до автівки, на зустріч прикордонникам вилетів ворожий дрон. Під його пильним поглядом українських захисників почали накривати мінометами.

“Перед цією евакуацією, я знайшов старий Жигуль, котрий був ще на ходу, на ньому і поїхали, бо на той час уже не було техніки. Хлопців забрали всіх, хоча і самі були вже поранені. В мене було осколкове в горло, щелепи половини не було, поранило також в плече, лікоть, грудну клітину, був розрив на спині й зламані два ребра. Правда на той момент не відчував болю й сам ішов на евакуацію. Потім уже в стабілізаційному пункті мене пересадили в джип і там я відключився”, – згадує прикордонник.

Чотири місяці Сергій провів у госпіталі та повернувся у стрій до побратимів. Каже, інакше не міг поки в країні війна.

Після війни Пуля мріє повернутися до звичайного життя без пострілів та тривог. Планує відбудовувати знищені міста та підіймати економіку країни. Чоловік переконаний, що мир наближає кожен із нас.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...