Мед Атлант

Офісна гістероскопія – інноваційний метод діагностики та лікування

У світі сучасних інноваційних технологій, ендоскопічна гінекологія в Україні набирає обертів. Професорка кафедри акушерства та гінекології, докторка медичних наук, лікар гінеколог ЛДЦ «Мед-Атлант» Ірина Кишакевич, називає цю діагностику унікальною та такою, яка належить до методів «золотого стандарту», а її діагностичну цінність – вражаючою.

Проведення офісної гістероскопії – це справжнє мистецтво, оскільки ця процедура вимагає спеціальних хірургічних навиків та тонких мініатюрних інструментів. У Івано-Франківську можливість проведення якісної та професійної діагностики порожнини матки та цервіксу методом гістероскопії є у клініці «Мед-Атлант».
Що таке офісна гістероскопія?
Офісна гістероскопія – це сучасна методика, яка дозволяє безболісно та швидко «зазирнути в порожнину матки», оглянути її зсередини та детально вивчити всі частини органу оптичною системою гістероскопа. За допомогою неї можна оцінити ендометрій та цервікс, маткові труби та їхню прохідність, правильно прицільно взяти біопсію при потребі та видалити поліп. Гістероскопія – це унікальна методика, яка дозволяє одразу діагностувати та лікувати.
Які переваги офісної гістероскопії?
Правильна офісна гістероскопія здійснюється без анастезії, без дзеркал та розширювачів, мінімум обстежень.

«Дана процедура займає всього декілька хвилини і це неймовірно зручно, адже не потрібно витрачати багато часу. Також проведення офісної гістероскопії не вимагає перебування в стаціонарі, адже одразу після проведення жінка може повернутися до звичайного способу життя. При проведенні такої процедури зменшується ризик виникнення ускладнень, як після звичайних оперативних втручань. Не потрібно окремо планувати видалення поліпу чи проведення прицільної біопсії, адже це можна зробити одразу на прийомі під час проведення офісної гістероскопії.», – пояснює професорка кафедри акушерства та гінекології, докторка медичних наук, лікар гінеколог ЛДЦ «Мед-Атлант» Ірина Кишакевич.

Для яких пацієнтів вона показана?
Офісна гістероскопія призначається пацієнтам з:
– непліддям та невиношуванням вагітності;
– матковими кровотечами;
– порушенням менструального циклу;
– підозрою на аномалії порожнини матки та диспластичні зміни цервікального каналу.
Також її призначають для:
– контролю гіперпластичних станів ендометрію;
– проведення прицільної біопсії;
– вилучення чужорідних тіл та залишків спіралі;
– видалення поліпів цервікального каналу;
– діагностики міоми матки, синехій та ендометриту.
Цей список показань можна продовжити, адже це справді унікальна методика. Мінімум обстежень та витраченого часу, висока діагностична цінність та якість.


Чи є протипоказання для проведення?
Протипоказаннями до проведення офісної гістероскопії є:
– вагітність (проведення процедури під час вагітності може нести небезпеку, як для матері так і для плода);
– гострі запальні та інфекційні захворювання органів малого тазу (може призвести до серйозних ускладнень під час чи після проведення гістероскопії);
– кровотечі (призводять до ускладнень);
– патологічні зміни шийки матки (наявність пухлин чи виразок).
Як проводиться офісна гістероскопія?
За призначенням лікаря на 7-10 день менструального циклу може бути проведена процедура.

«Офісна гістероскопія проводиться від 10 до 30 хвилин та є абсолютно безболісною. За допомогою гістероскопа зображення стану порожнини матки та цервікального каналу передається на екран. При необхідності під час процедури можуть видалити поліп, чужорідне тіло чи залишки спіралі. Після проведення можна одразу повертатися у звичайний режим життя, залишатися у стаціонарі не потрібно, що є надзвичайною перевагою. Відновлення, як після звичайного оперативного втручання немає, тому що, метод є малоінвазивним, швидким, безболісним та атравматичним.», – каже професорка кафедри акушерства та гінекології, докторка медичних наук, лікар гінеколог ЛДЦ «Мед-Атлант» Ірина Кишакевич

Як підготуватися до проведення офісної гістероскопії?
​На консультації в клініці «Мед-Атлант» лікар акушер-гінеколог обов’язково розкаже Вам про те, як правильно підготуватися до проведення офісної гістероскопії. Зазвичай, підготовка нескладна і включає в себе декілька пунктів:
1. Попередня консультація та огляд лікаря для виключення протипоказань.
2. Час проведення: найкраще гістероскопію проводити тоді, коли ендометрій є найтоншим, що покращує видимість – а це одразу після менструації до 10-го дня менструального циклу.
3. Мазок на флору та ПАП-тест.

«Рекомендуємо для обрання правильної тактики діагностики та лікування записатися на консультацію до лікаря акушера-гінеколога в клініку «Мед-Атлант», де за призначанням він зможе виконати таку процедуру як офісна гістероскопія та з радістю дасть відповіді на всі Ваші запитання стосовно даної процедури. Лікарі медичного центру «Мед-Атлант» подбають про Ваше здоров’я та зроблять все необхідне, щоб Ви почувалися якнайкраще. Чекаємо на Вас!» – професорка кафедри акушерства та гінекології, докторка медичних наук, лікар гінеколог ЛДЦ «Мед-Атлант» Ірина Кишакевич.

Контакти лікувально-діагностичного центру «Мед-Атлант»:
+38 (095) 00 38 452
+38 (095) 00 38 453
+38 (097) 41 13 133
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 48 (корпус 1),
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 23 (корпус 2).

Соцмережі:

https://med-atlant.if.ua/

https://www.facebook.com/medatlantif

https://instagram.com/med_atlant.if?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://instagram.com/medatlant.beauty?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...