Мед Атлант

П’ять років з конфіскацією: На Тлумаччині судили чоловіка за повторну крадіжку авто

28 лютого Тлумацький районний суд виніс вирок прикарпатцю за повторну крадіжку автомобіля.

Як зазначається у матеріалах справи, 12.05.2016 року Городенківський районний суд засудив його за крадіжку на 3 роки позбавлення волі. Та на підставі ст. 75 КК України звільненив від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки. Чоловік на шлях виправлення не став, а вчинив незаконне заволодіння транспортним засобом повторно.

Інцидент стався 14.05.2017 року. Потерпілий на автомобілі «Chevrolet Lacetti» приїхав у ліс в селищі Чернелиця Городенківського району, в урочище «Крива». Там він відпочивав та познайомився з обвинуваченим. Після цього вони разом розпивали алкогольні напої.

Того ж дня близько 22:30 потерпілий попросив обвинуваченого підвезти його в центр Чернелиці до сільського магазину на автомобілі «Chevrolet Lacetti», оскільки сам був п’яним і не міг керувати автівкою. Обвинувачений погодився та відвіз чоловіка в село.

Біля магазину вони вийшли з автівки. Потерпіли зайшов у всередину закладу, а автомобіль залишив не зачиненим, з ключем у замку запалювання.

Обвинувачений залишився на вулиці та вирішив йти додому. Але коли побачив залишену без нагляду автівку, вирішив незаконно заволодіти нею та поїхати додому в с. Поточище.

Згодом він залишив транспортний засіб на узбіччі дороги при в`їзді у село Поточище.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України, та призначити йому покарання на п`ять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...