Мед Атлант

Після протестів працівникам Бурштинської ТЕС підняли зарплати, але депутати наполягають на створенні комісії та вирішенні решти питань

Сьогодні, 3 липня, в Івано-Франківську відбувається прес-захід з приводу ситуації навколо Бурштинської ТЕС. Депутати кажуть, що позитивний результат уже є, однак залишаються невирішені питання.

Організатором заходу є політична партія “Об’єднання “Самопоміч”. Керівник обласної організації партії “Самопоміч” Тарас Виноградник спільно з представниками профспілки Бурштинської ТЕС розповів про підстави висунення на розгляд сесії обласної ради питання звернення до керівництва держави про перевірку інвестиційних зобов’язань Бурштинської ТЕС перед працівниками.

Тарас Виноградник каже, що придбання Бурштинської ТЕС “ДТЕК Західенерго” передбачало виконання певного переліку зобов’язань. Однак, наразі обладнання на Бурштинській ТЕС не модернізоване. Є шкідливі викиди, і це все розповсюджується по Галицькому району.
Голова профспілки Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький зауважив, що після віче все-таки з’явився позитивний результат. Зокрема, почали піднімати зарплати працівникам Бурштинської ТЕС та припинили їх звільняти.
Однак, залишається невирішеним питання щодо повернення доплати за вислугу років. Руслан Карвацький каже, що зараз люди відчули юридичну підтримку, адже раніше працівникам навіть не правильно визначали ціну в годину і вони про це не знали.
Калуські учасники АТО  кажуть, що справді є несправедливість і варто підтримувати працівників.
“Потрібно об’єднюватись та допомогати вирішувати цю ситуацію, адже нас трьох не вистачить“, ‒ зазначив атовець Соколовський.
Тарас Виноградник пропонує  створити тимчасову контрольну комісію, яка б перевірила, чи задоволений трудовий колектив Бурштинської ТЕС та мешканці Бурштина умовами праці.
Нагадаємо, 30 червня, депутати обласної ради вирішили звернутися до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради України, Генерального прокурора з вимогою провести перевірку правомірності умов приватизації Бурштинської ТЕС ПАТ “Західенерго” та виконання інвестиційних зобов’язань з боку ТОВ “ДТЕК”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...