Мед Атлант

Президенту України передали листа від жителів Драгомирчан, які боряться проти депутатського свавілля. ВІДЕО

Як вже писало МІСТО, жителі Драгомирчан, які дружньо протестували проти свавілля депутатів, не можуть оголосити їм недовіру

Наприкінці липня жителі приміського села Драгомирчани на кілька днів перекрили центральну дорогу, вимагаючи в місцевих депутатів скасувати скандальне рішення селищної ради, яким землі громадської забудови перевели в приватні й роздали своїм. Завдяки згуртованості місцевих жителів, депутатів і сільського голову люди таки дотиснули, примусили зібратися на позачергову сесію і повернути землю громаді. Перемогу святкували з піснями і шампанським, проте згодом виявилось, що боротьба громади проти корумпованої системи не закінчена.

Наразі робота селищної ради паралізована, депутати під різними приводами не збираються на сесію й не голосують за нагальні фінансові питання. Крім того, не затверджений і новий генплан Драгомирчан.  На останній сесії, яку намагалися зібрати вже чотири рази, у залі були присутні лише шість депутатів. Решту потреби громади, яка їх обрала, саботують.

Проте основна проблематика ситуації навіть не в небажанні сільських обранців виконувати свої обовязки, а в самому законодавстві, яке не дозволяє громаді села їх переобрати.

Та згуртована громада села вирішила не здаватися і продовжувати писати звернення у різноманітні інстанції. Думали навіть над перекриттям мосту у Драгомирчанах, на відкриття якого сьогодні, 29 вересня, завітав Президент України. Перекриття не було, але жителям вдалося прорватися через охорону і передати листа зі зверненням про допомогу у вирішенні їх проблеми особисто Петру Порошенку.

На перших секундах відео видно, як Петро Порошенко бере листа і тримає його в руці.

Допис про те, що лист передали, опубліковано також в групі Драгомирчани – рідне село у фейсбуці:

Отже, попри те, що була вказівка нас не пропустити – ми все ж були присутні на урочистому відкритті моста. Громада має право бути почутою! Петро Олексійович потиснув руку, взяв листа, написаного громадою, і обіцяв дати доручення розібратись в ситуації. Посил листа простий: громада має право на вибір і на переобрання своєї влади. Так, є колізії в законі, алевсе ж є сподівання, що лист прочитає сам Президент, адже положив його собі у кишеню. Він Гарант Конституції і має захисти право громадян на право вибору…

Читайте також: Найбільша інвестиція за 25 років: у Коломиї Петро Порошенко урочисто відкрив завод “Леоні”. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...