Мед Атлант

Добиратися додому в темряві. Водії двох міських маршрутів відмовилися їхати до кінцевої зупинки приміського села через погану дорогу

В приміському селі Драгомирчани водії двох міських маршрутів – 37 і 38 – відмовилися возити людей до кінцевої зупинки, мотивуючи тим, що в селі погана дорога. Місцеві жителі обурені, адже тепер додому вони змушені добиратися пішки. Саме та частина дороги – погано освітлена, тому в темну пору доби йти нею особливо небезпечно.

Обурення з цього приводу в соціальній мережі висловив місцевий житель Мишко Фуштей,

Сьогодні в моє рідне село, село яке я дуже люблю, перестали ходити автобуси. Вірніше вони ходять, але не до кінцевої зупинки… Можливо нашим перевізникам і заважають тих декілька ям, а можливо, – це помста за лист до Президента чи просто збіг обставин… Певні незручності є, нащо такі маршрутки, коли вони в село не заходять. Громада не в змозі зробити вам дорогу, тому що у неї немає таких повноважень, щоби зробити заявку потрібен час… Анекдотична ситуація.

Дорогу, як зазначають у коментарях під дописом активісти громади села, зроблять, адже на останній сесії сільської ради, яка не могла зібратися кілька місяців, депутати проголосували за виділення коштів на ремонт цієї дороги. Проте перевізник чекати не став і самовільно відмовився возити людей до кінцевої зупинки.

Як коментує “МІСТУ” заступник керівника управління транспорту і зв’язку Івано-Франківська Андрій Гіглюк, перевізник відмовився возити людей через погану дорогу й аргументував тим, що його автобуси через погане дорожнє покриття вийшли з ладу. За свої самовільні дії отримав штраф. Гіглюк обіцяє, що днями по цьому питанню буде зібрано нараду й прийнято якесь рішення. Донести його до громади обіцяють через сільського голову.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому жителі іншого приміського села Чукалівка перекривали дорогу, протестуючи проти місцевої влади, яка обіцяла в село маршрут і не дотримала свого слова. Міський перевізник, який доставляв жителів села до їхніх осель, відмовився від цього маршруту, мотивуючи тим, що їздити в Чукалівку не хочуть його водії, адже не вигідно.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...