Мед Атлант

Батьки дівчинки, яку франківські поліцейські влітку знайшли в темній квартирі, не збираються повертати дитину. ФОТО

Півторарічну Діанку, яка лежала у темній квартирі одна і плакала, знайшли поліцейські влітку цього року. Дівчинку правоохоронці передали медикам, а згодом і в притулок. Бо, як виявилося, батьки вживають наркотичні засоби. Більше того, правоохоронці дали шанс батькам виправитися, проте ним вони так і не скористалися.

Нагадємо, МІСТО писало, що 2 липня по вул. Бандери рятувальник через вікно проникли до квартири звідки було чутно дитячий плач. Відчинивши двері, впустили патрульних та працівників ювенальної превенції. У середині виявили голу дівчинку, яка сиділа у темряві і на купі одягу. Інспектори патрульної поліції розповідали, що приміщення брудне, одяг для малечі шукали по всій хаті. Далі маленьку Діанку передали медикам.

Фото УПП в м. Івано-Франківську:

Матір дитини прийшла до лікарні лише зранку, наступного дня. Каже, залишила дочку батькові, який і мешкає у квартирі на Бандери. Чоловіку довіряла дочку часто, але не сподівалася, що він її залишить одну. А от сусіди у будинку стверджують, що дитина часто плакала, а з батьками дівчинки ніхто не контактує. Розповідають, що матір теж живе з чоловіком. Журналісти МІСТА прийшли до помешкання, але там ніхто там ніхто не відчинив двері.

У лікарні журналістам пояснили, що дівчинка у задовільному стані. Самі ж правоохоронці за деякий час розшукували пані Ірину Кріпацьку – маму дитини, аби допитати за поведінку напередодні. У поліції не захотіла розповідати щось журналістам – закривала обличчя і тікала.

На фото мама дівчинки – Ірина Кріпацька

На фото Діанка

Додамо, правоохоронці у квартирі вилучили шприци. Підозра щодо наркотичних засобів є, тому дитину віддадуть тоді, коли і батько, і матір пройдуть обстеження у наркодиспансері. Це стосується і алкозалежності батьків. Начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області Алла Бойчук каже, що матір відповість згідно Ст. 184 КУпАП – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей. Правда, штраф невеликий –  від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

В кінці літа правоохоронці повідомляли, що Діанку заберуть від батьків, бо підозра щодо вживання наркотичних речовин підтвердилася як у мами, так і в батька Діанки. Покарати їх за вживання згідно закону не можна, бо це не збут чи зберігання наркотичних речовин, каже начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області Алла Бойчук:

Це – як хвороба. Їм обом потрібно пройти курс лікування. Проте від метадонової терапії батько відмовився, а матір погодилася, але не відвідує її. При цьому продовжує вживати наркотики.

Також у пані Ірини забрали і другу 3-річну дитину, яка, як відомо, проживала з бабусею на вул. Целевича. Крім того, у квартирі бабусі також повна антисанітарія. Таким чином, правоохоронці вилучили двох дітей.

Старша дівчинка станом на 1 листопада перебуває на лікуванні, молодша – в центрі соціально-психологічної реабілітації.

Ні мама, ні батько не стали на шлях виправлення, на даний час вони не можуть займатися вихованням дітей. Сім`я не створює належні умови, – розповідає Алла Бойчук.

Фото квартири бабусі, де проживала старша дитина Ірини Кріпацької:

Щодо позбавлення батьківських прав, то процес скоро розпочнеться.

“Питання буде винесено на комісію міськвиконкому. Буде вирішуватися доля дітей – чи звертатися з позовною заявою до суду щодо позбавлення батьківських прав, чи відібрати дітей без позбавлення батьківських прав”, – каже начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області.

До речі, офіційно чоловік є батьком лише старшої дочки. Діанки чоловік є біологічним батьком, проте по закону ні. У шлюбі чоловік і жінка не перебувають. Матір – Ірина Кріпацька, була судима за збут наркотиків і два роки відбувала покарання у місцях позбавлення волі. Коли вийшла, народила Діанку і знову почала вживати наркотики.

Пропонуємо переглянути сюжет МІСТА, відзнятий 3 липня:

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...