Мед Атлант

До Івано-Франківська приїхав Євгеній Жуков, кіборг “Маршал”. ФОТО

Сьогодні, 2 грудня, в кінотеатрі “Люм’єр” розпочалася зустріч франківців з акторами фільму “Кіборги”. Перед цим запрошені гості переглянули фільм. В рамках дійства до Івано-Франківська приїхав начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков.

Фільм “Кіборги” — це  повнометражний художній фільм про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. Фільм не про війну, а про мир, який зароджується всередині цієї війни. Його герої багато міркують про те, чому все це сталося, навіщо вони тут і яку країну хочуть побудувати. Режисер фільму —Ахтем Сеїтаблаєв.

На зустрічі були актори Макар Тихомиров та Роман Ясіновський. Режисеру фільму не вдалося приїхати через погодні умови. Начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков приїхав на запрошення т.в.о. заступника начальника ГУНП в Івано-Франківській області Олега Йосипіва (Ред. – начальник патрульних у м. Чернівці).

Додамо, що Євгеній Жуков безпосередньо неабияке відношення має до війни на сході України. Адже у минулому Жуков командир окремої розвідувальної десантної роти 79 ОАЕМБр, заступник командира батальйону 79 ОАЕМБр, учасник війни на сході України 2014—2015, “кіборг”. Позивний “Маршал”. Сам Євгеній родом з Прикарпаття — з Коломиї.

У Донецькому аеропорту техніки було достатньо. Загинуло багато наших хлопців, але це війна і на ній так буває. Одного разу ми з хлопцями не пили воду три дні. Не тому, що нас не забезпечували, а так сталося, бо це війна. Ми ламали батареї і добували звідти воду, — каже Євгеній Жуков, згадуючи Донецький аеропорт. — Я хочу подякувати хлопцям, бо фільм відзнятий живо, так як воно і було.

Пригадав “Маршал” ще одну ситуацію, яка трапилася на війні:

Пригадую, був мороз. Кішка народила багато кошенят. Ми їх поклали в БТР, щоб вони не замерзли. Коли водій їхав, а ми везли поранених, то кошенята розповзлися по транспорту. Почали нявкати, а водій злився, що ж це. Він не знав про кошенят. Каже, мовляв, я здурів і в мене голова обертом.

Під особистим керівництвом Євгенія Жукова, зведений підрозділ у період з 12 по 18 жовтня та з 15 по 29 листопада 2014 року утримував аеропорт “Донецьк”. Завдяки високому рівню професійної підготовки офіцера та вмілому керівництву підлеглим особовим складом, попри численні атаки терористів та обстріли території аеропорту ворожою артилерією та танками, групі вдалося утримати позиції та завдати відчутних втрат живій силі противника.

Більш гідно те, що Ахтем і команда збирають кошти з продажу кожного квитка в скарбничку підтримки і допомоги сім’ям хлопців, які назавжди залишилися там … в околицях Аеропорту “Донецьк”. Списки вже зібрані і люди працюють над тим, щоб зв’язатися з кожною родиною!
Дякуємо.
P.S. Як-небудь візьму старшого сина і теж сходжу подивитися як же вони там жили наші хлопці – очима пересічного громадянина.
І про себе всплакну і подякую.
Чистий був час, час гідних хлопців, чесних і правильних, — написав про фільм Євгеній у фейсбук декілька днів тому.

До теми: З’явився трейлер фільму “Кіборги” про захисників Донецького аеропорту. ВІДЕО

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...