Мед Атлант

В мережі оприлюднили дані пасажиропотоку в громадському транспорті міста

Громадський контролер Тарас Грейда оприлюднив дані пасажиропотоку в громадському транспорті міста. Згідно них середній показних оплачених проїзних місць на одному маршруті – 420 осіб.

Відповідь на інформаційний запит щодо даних пасажиропотоку в місті Тарас Грейда оприлюднив у фейсбук.

У вересні-жовтні 2017 р. УТіЗ проводив заміри пасажиропотоку громадського транспорту. Звернувся з запитом щоб ознайомитись і думаю ця інформація може бути цікавою усім. Систематизував дані у таблицю.
Рожевим і червоним виділив те що мене здивувало, – написав франківець в фейсбук-спільноті УТіЗ.

У коментарях під повідомленням про запит Тарас Грейда задав уточнююче запитання до даних працівникам транспортного департаменту:

На коло виходить 70 платних пасажирів, 12 кіл – це 840 пасажирів, а в розрахунку випливає цифра вдвічі менше – 420 платних. Андрій Гіглюк поясніть, як Ви вийшли на цифру 420 платних пасажирів?

Заступник начальника управління транспорту і зв’язку Андрій Гіглюк відповів, що на кожному маршруті транспортні засоби виконують різну кількість рейсів в залежності від довжини маршруту та кількості ТЗ на маршруті. Також є пікові та міжпікові години де пасажиропотік є різним.

Нагадаємо, під час громадського обговорення щодо можливості підняття цін у громадському транспорті міста Андрій Гіглюк зазначив, що згідно вибірки, яку визначили після обстеження пасажиропотоку, пільгова категорія пасажирів становить 40%. На такі результати один з присутніх у залі висловив обурення, припустивши, що підрахунки є хибними.

Читайте також: Страйк скасовується: перевізники і чиновники будуть домовлятися

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...