Мед Атлант

В Коломиї пройшла масова акція протесту

Сьогодні, 30 січня в Коломиї, о 10.00 відбулась масова акція протесту підприємців під ратушею.

Десятки людей скандували гасла “Люди – не машини!” та “У мене забирають роботу!”. Такою поведінкою коломияни намагаються змусити владу міста продовжити договір оренди.

Для забезпечення порядку на вулицях та на дорогах, учасників акції запросили до обговорення у зал засідань міської ради.

Причиною протесту стало рішенням сесії коломийської міськради, де було проголосовано за припинення надання оренди земельної ділянки агрофірмі “Прут”. На орендованій площі 0,19 га було збудовано речовий ринок, який існував понад 13 років. Міська влада, яка давала в оренду землю, цього року вирішила не продовжувати договір.

За словами влади, питання було вирішене на рівні комісій, хоча представники орендаторів стверджують, що їх не було запрошено. Депутатам це питання внесли в останній момент. Окрім того, на сесії внесли ще одне питання, аби на цій землі збудувати парковку.

Міський голова Коломиї запевнив мітингувальників, що підприємці матимуть можливість вести торгівлю особисто.

Ми хочемо, щоб конфлікт вирішили по закону та продовжили орендний договір агрофірмі “Прут”. Багато підприємців орендують землю та сплачують кошти у бюджет, адже це досить вигідна форма співпраці. До цих пір рішення, яке міська влада приймала, не надається ні у вигляді тексту, ні у відеозаписах з засідань. Складається враження, що на сесії вони говорили про одне, а зараз про зовсім інше, — розповідає представниця агрофірми “Прут” Марія Ткачук.

Читайте також: Міський голова прокоментував стан перевірки вентиляційних та димових каналів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...