Мед Атлант

Франківський аеропорт буде розвиватися надалі — хочуть цього чиновники, чи ні, — прикарпатський нардеп

Як вже писало МІСТО, в Івано-Франківську проходить спільне виїзне засідання комітетів Верховної Ради України.

Народні депутати, представники комітетів, міністри та голови ОДА  гірських областей обговорюють розвиток Карпатського регіону. Зокрема, туристичної інфраструктури краю. Мова йде про будівництво доріг, запровадження нових залізничних маршрутів та авіарейсів.

 Я вважаю, що у всіх областях та навіть у деяких районних центрах треба відновити аеропорти. Бо це важлива частина інфаструктури , передумова, без якої до нас не прийде інвестор. Адже за нас ніхто нічого не зробить. Кожен державний чиновник має зрозуміти, що його прямий обов’язок – розбудова України, – сказав народний депутат України, член комітету ВР з питань бюджету Олександр Шевченко.

Нардеп також озвучив своє бачення розвитку Івано-Франківського аеропорту та прокоментував популістичні заяви чинної влади міста щодо повернення летовища у державну власність.

Те, що заявляє франківська влада з приводу аеропорту – нісенітниці. На мою думку, об’єкт у  центрі міста хочуть довести «до ручки», аби потім його забудувати. Та крім популізму є реальність. І розумні люди це усвідомлюють. Наш аеропорт може приймати 20 рейсів у день. А після реконструкції ця цифра збільшиться у 5 разів. Зауважу, що тільки Бориспіль та наше летовище не фінансуються з бюджету. Більше того, місцевий аеропорт платить у обласну казну півтора мільйони гривень щорічно. Та хочуть цього чиновники, чи не хочуть, я переконаний, Івано-Франківськ розвиватиметься. Це стосується і аеропорту, – сказав Олександр Шевченко.

Читайте також: Дорогам у Карпатському регіоні бути: нардепи обіцяють позитивні зміни. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...