Мед Атлант

На Косівщині за 52 мільйони планують відбудувати ще один міст, що зруйнувала повінь

Будівництво мостового переходу в с. Рожнів Косівського району, що розпочали відбудовувати ще після повені 2008-го року, планують відновити в 2018-му. Завершити обіцяють за чотири роки й 52 мільйони гривень.

Це питання піднімали на вчорашньому виїзному засіданні Комітетів з питань транспорту, економічної політики, бюджету та банківської діяльності, що проходило в Івано-Франківську, – написав на своїй сторінці у фейсбук нардеп Юрій Соловей.

Приємно, що в рішеннях спільного засідання комітетів знайшла підтримку ініціатива щодо продовження відновлення мостів Гуцульщини. Так після закладення 44 млн на відновлення мосту в 2018 році в м. Косові також рекомендується передбачити в Державному бюджеті на 2018-2022 роки 52 млн на відновлення мосту в с. Рожнів (Снятин-Косів), –повідомив прикарпатський нардеп.

Старий залізобетонний міст в Рожневі через р. Рибниця, що розташований на дорозі державного значення Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути, був зруйнований повінню в 2008 році. Щоб забезпечити проїзд автомобільного транспорту було побудовано тимчасовий об’їзний міст із балок старого. В тому ж році, після виготовлення проекту, розпочали будівництво нового об’єкта, який запроектовано довжиною 109 м, проте досі роботи на ньому не завершено.

Нагадаємо, вчора, 30 березня, в Івано-Франківську пройшло спільне засідання голів ОДА Західного регіону та народних депутатів України. Чиновники обговорили розвиток транспортної інфраструктури Карпатського регіону. Губернатор Франківщини Олег Гончарук зазначив, що наразі транспортне сполучення з Прикарпаттям – погане, через це туристу важко дістатися до регіону, особливо на свята.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...