Мед Атлант

“За лояльність не переслідують і не ув’язнюють” — святкування 125-річчя від народження священномученика Симеона Лукача. ФОТО

Вчора, 29 квітня, з нагоди 125-річчя від дня народження священномученика Симеона Лукача, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав завітав до села Старуня, що на Прикарпатті.

Окрім Глави УГКЦ, до села прибули багато єпископів, духовенства, монашества і тисячі прочан, передають “Франківчани“.

Сьогодні ми разом, соборно, у всій повноті нашої церкви, разом з єпископатом, духовенством, монашеством і Божим людом прибули сюди, щоб славити Господа і вклонитися землі, яка народжує героїв.  Героїв християнського життя, героїв християнської віри, героїв, які в найскладніших часах зберегли душу українського народу. Те, що називається “бути собою”!, – заявив Блаженніший Святослав.

Він додає, що постать блаженного священномученика Симеона Лукача є тим символом, який сьогодні продовжує нас оживляти, збирати і надихати.

Сьогодні Ісус промовляє через Святе Євангеліє і каже: “Візьми на себе відповідальність за себе, за своє власне життя, але теж візьми відповідальність за тих, хто є біля тебе. Не сиди, не відпочивай, не радій своєю приватною радістю, а змінюй світ довкола себе! Сьогодні ми молимося за Україну, щоби ми як носії змін в країні, бачили і розуміли, що наша надія є в Бозі!”, – продовжує Отець і Глава УГКЦ.

Глава Української греко-католицької церкви має надію, що колись село Старуня перетвориться на велике відпустове місце.

Сьогодні ми молилися за нинішній день, щоб ми у вільній, незалежній Україні пам’ятали мучеників. Їхня па’мять буде для нас вічною, школою для майбутнього, щоби тою великою Правдою і Вірою, якою жили вони, ми перебрали досвід  для майбутнього нашого українського народу», – побажав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Опіcля Архиєрейської Божественної Літургії відбулося урочисте відкриття музею “Блаженного священномученика Симеона Лукача та підпільної УГКЦ”.

Світлина від Юрія Кравчука.

Світлина від Юрія Кравчука.

Світлина від Юрія Кравчука.

Світлина від Юрія Кравчука.

Світлина від Юрія Кравчука.

Фото: Юрій Кравчук

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...