Мед Атлант

В Галицькому районі після кроплення полів попадала худоба, в реанімації дівчина-пастух. ФОТО

Жителі села Мединя, що в Галицькому районі, сьогодні пікетують місцеву РДА. Вимагають забрати з їхніх полів агрохолдинг, що, як вважають, вже другий рік отруює місцевих та худобу в період оброблення полів.

Фото: з фейсбук Адріана Байло

Як розповіла кореспондентам МІСТО жителька села Ірина Ковалюк, учора дівчину-пастуха, яка вигнала череду, забрали в реанімацію. Просто на пасовиську їй стало погано. Поздувало також худобу, корови попадали непритомними на траву.

Жінка каже, напередодні агрохолдинг, що орендує паї селян, саме проводив кроплення полів поруч пасовиська.

Ірина Ковалюк розповідає, що донедавна жителі не знали, яка саме компанія орендує паї і яким чином отримали їх в оренду. Проте переконує, вже другий рік, як компанія зайшла в село, тут хворіють діти: запаморочення, блювота, висока температура, отруєння. Каже, такі симптоми з весни до осені, поки не зберуть урожай з полів. Окрім того, як зауважує місцева жителька, поруч протікає найчистіша річка України – Лімниця й припускає, що хімікати з полів можуть потрапляти й у воду.

Сьогодні під РДА селяни вимагають скасувати договори оренди з підприємством й припинити кроплення полів хімікатами.

У фейсбук помічник-консультанта народного депутата України Адріана Байло розмістила фото непритомної худоби та пасовиська, а також зазначила, що орендує паї у селян агрохолдинг “Мрія”.

Через кілька годин після повідомлення в агрохолдингу “Мрія” інформацію про те, що компанія обробляє поля у селі Мединя спростували.

Нагадаємо, нещодавно МІСТО писало про схожу ситуацію на Тлумаччині. В селі Петрів жителі почали скаржитися на стан свого здоров’я та пов’язують це з сезоном кроплення полів.

Читайте також: На Городенківщині хлопець помер через отруєння, підозрюють хімікати

На Івано-Франківщині масово гинуть бджоли

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...