Мед Атлант

Через будівництво поблизу насосної станції Франківськ може залишитись без води. ВІДЕО

Такою інформацією приголомшують у комунальному підприємстві  “Івано-Франківськводоекотехпром”, яке і надає послуги водопостачання та водовідведення для Франківська та частини Тисменицького району. Там кажуть, що проблема серйозна.

На території села Черніїв, що на Тисмениччині, проходять силові кабелі напругою 10 кВ, які забезпечують електроенергією наносну станцію в Березівці. Близько двох тижнів тому на цю ділянку почали звозити будівельне сміття. Кабелі розташовані на відстані 50 см під землею, якщо їх порушити, то значна частина Івано-Франківська та Тисмениця можуть залишитися без води.

Якщо кабелі вийдуть з ладу, то може припинитися водопостачання міста, – каже начальник Черніївського комплексу очисних споруд Володимир Сисак.

За коментарем журналісти UA:Карпати вирішили звернутися до сільського голови Чернієва Богдана Грейди, але його не було на робочому місці.

Начальниця Тисменицького відділення головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області розповіла, що ця земельна ділянка не входить у межі населеного пункту, а належить до Тименицького району. Вона призначена для ведення сільського господарства.

Власником земельної ділянки згідно відомомстей являється Олексин Наталія Орестівна. Ця земельна ділянка була передана їй у власність відповідно до розпорядження районної державної адміністрації у 2012 році для ведення особистого селянського господарства, – розповіла Ольга Бойко.

Юрист Лілія Тимофєєва каже, що власниця ділянки допустила дві помилки:

Перша – недоцільне використання земельної ділянки. Вона призначена для сільськогосподарських потреб, тож не може використовуватися для будівництва. Також це є порушення законодавства у сфері охорони навколишнього середовища.

Власницю земельної ділянки журналістам знайти не вдалося. За нецільове використання землі передбачений штраф у розмірі від 170 до 340 гривень.

Читайте також: У Франківську з’являться три нові водограї: локації, особливості. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...