Мед Атлант

Як у Франківську обирали запобіжний захід рекетиру з Калуша. ВІДЕОСЮЖЕТ

19 серпня, в Івано-Франківську обирали захід для затриманого у Калуші “кримінального авторитета” на прізвисько “Бритий”. Як це було, дивіться в сюжеті МІСТА.

Перед засіданням затриманий не хотів заходити до зали суду й брати участь у процесі за присутності преси. Все ж його вмовили й запевнили, що на фото і відео його не буде.

На початку засідання прокурор Боровик попросив долучити до справи матеріали – допит потерпілої підприємиці та задокументовані результати слідчих дій. Оголосили перерву, оскільки адвокат Сулима бажав з цими матеріали ознайомитися.

Опісля адвокат подав клопотання про допит у суді свідків, однак суддя Шамотайло зауважив, що для цього підстав немає.

Прокурор заявив, що затриманому слід обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

“Перебуваючи на волі затриманий може впливати на потерпілих осіб. Може чинити інші кримінальні правопорушення”, – зауважив прокурор Майковський.

Адвокат Сулима розповів, що постраждала підприємиця позичили кошти в ще одного затриманого,  родича “Бритого”. Йдеться про 121 тисячу доларів. Про угоду свідчить копія розписки. Частину грошей жінка мала віддати 16 серпня.

Зі слів адвоката жінка не хотіла віддавати кошти й звернулася до правоохоронних органів, не сказавши про те, що боргує.

“Усьому Калушу винна дуже великі суми. Зараз проти цієї людини відкрите кримінальне провадження щодо шахрайства. Є два цивільних позови про повернення грошових коштів”, – зауважив адвокат.

Прокурор Боровик резюмував, що жінка була залучена до справи від липня, і її дії були узгоджені з правоохоронними органами.

Вислухавши сторони, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без права внесення застави.

Нагадаємо, 16 серпня у Калуші затримали місцевого “кримінального авторитета”, що намагався отримати від підприємця 10 тисяч доларів. Чоловік відомий у місті тим, що “вибивав” у підприємців неіснуючі борги, а у разі несплати погрожував фізичною розправою. Раніше вже був засуджений.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...