Мед Атлант

До Івано-Франківська завітав “Ретро Круїз”. ВІДЕОСЮЖЕТ

Сьогодні, 28 вересня, в Івано-Франківську стартував унікальний захід – “Ретро Круїз”.

У дійстві беруть участь 70 учасників з різних міст України – переважно зі Львова та Києва. Люди різного віку вдяглися у ретро-костюми й сіли на ведосипеди, бо особливістю та невід’ємною складовою свята є велопарад та дрес-код.

Організаторка “Ретро Круїзу” Маріанна  Факас каже, що закохалася в Івано-Франківськ та його історичну спадщину. Маріанна почула про ініціативи “Музей Івано-Франківська” та “Франківськ, який треба берегти” й зрозуміла, тут є однодумці, з якими можна і треба організовувати такий захід.

Це день гарного смаку. Тому ми об’єднуємося з нашими друзями, вдягаємо старовинний одяг і обираємо місце, яке нас надихає, де можна проїхатися на роверах, послухати музику, відчути дух історії українських міст, – розповідає організаторка.

Проєкт реалізується завдяки чудовому збігу. Так, за романом “Фелікс Австрія” Софії Андухович зняли фільм “Віддана”. Події стрічки відбуваються у Станіславові. “Я не могла не зробити цього проєкту”, – ділиться Маріанна.

У програмі свята – саме так називають круїз його учасники – екскурсія Музеєм міста на палаці Потоцьких, велопарад, пікнік-чаювання. Організатори очікують, що під час чаювання долучиться більше учасників.

О 18:00 у Пасажі Гартенбергів дійство фінішуватиме. Там відбудеться нагородження найкращих образів свята та джазова вечірка-шоу від JAZZBALLETKIEV та Anna Hodorovskaya.

Власне, визначення найкращого жіночого та чоловічого образу “Ретро Круїзу 2019” і стане кульмінацією свята.

Як підбирати костюм на подію, питаємо у фотографа з Івано-Франківська Яніни Доценко. Як виявилося, ретро-речі були в гардеробі Яніни. Блузка та штани куплені на “блошиному ринку”. Вінтажна біжутерія – мамина, кулон – свекрухи. Фотоапарат стилізований.

Яніна каже – це чудова подія для тих, хто любить місто й велосипеди. До слова, квиток на “Ретро Круїз” коштував 200 гривень.

До “Круїзу” приєдналися особливі гості – актори кінострічкм “Віддана”, що знята за романом Софії Андрухович “Фелікс Австрія”. Це Маріанна Янушевич, Алеся Романова та Роман Луцький.

Нагадаємо, фільм “Віддана” вийде на великі екрани 16 січня 2020 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...