Мед Атлант

Справу скандального адвоката, який приніс у СІЗО наркотики, заслухають по суті

Сьогодні, 12 квітня, в суді продовжили слухати справу адвоката Михайла Лукиніва, якого затримали на передачі наркотичних речовин у СІЗО.

Попереднє судове засідання у справі адвоката Лукиніва перенесли, щойно розпочали слухання, адже один із захисників Лукиніва Ігор Стрипа не пред’явив договір про захист, який був укладений напередодні слухання.

Під час сьогоднішнього підготовчого засідання прокурор Гринишин просить продовжити Лукиніву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Каже, такий захід уже був, але апеляційний суд обрав домашній арешт. Прокурор зачитав свідків, яких має допитати суд.

Захисники Лукиніва попросили викликати додаткових свідків, у т. ч. особу, яка перебуває у місцях позбавлення волі. Мабуть, йдеться про підзахисного, якому Лукинів приніс наркотики. Сторона захисту проти продовження запобіжного заходу. Тим більше, що прокурор документально для суду це не закріпив.

Після цього суддя вийшла у нарадчу кімнату. Повернувшись, ухвалила завершити підготовче засідання і призначити до розгляду по суті. Наступне засідання 17 квітня о 10.30 год.

Додамо, що Лукиніва захищають три захисники. У справі мають допитати десяток свідків.

Сам Лукинів появі журналістів у залі суду на першому засіданні не зрадів і намагався перешкодити фотографувати судовий процес. Появу журналістів сприйняла вороже і дружина Лукиніва Наталія, яка напередодні ображала та погрожувала кореспондентці “МІСТА”, через що вона звернулася із заявою у правоохоронні органи.

Нагадаємо, в листопаді минулого року адвоката Михайла Лукиніва затримали на передачі наркотиків у СІЗО своєму підзахисному. Правоохоронці оголосили адвокату про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (“Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”) Кримінального кодексу України. Тоді Лукиніву обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте підозрюваний подав апеляційну скаргу та під особисте зобов’язання вийшов з СІЗО.

Цікавий факт: адвокат Михайло Лукинів є захисником екс-міліціонера Михайла Ільницького, який судиться з патрульним Леонідом Гончаруком за перевищення службових обов’язків. Патрульний нібито зламав мізинець Ільницькому.

Читайте також: Справа через зламаний мізинець: патрульного Гончарука почали судити. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...