Мед Атлант

Король осіннього меню: гарбуз, який лікує

Корисні властивості страв з гарбуза важко пероцінити: його заслужено називають королем осіннього сезону

Багатий на бета-каротин, вітамін А та безліч корисних мікроелементів. Його визнано переможцем серед овочів за вмістом заліза. Має здатність виводити токсини, надлишки холестерину та шлаки, а це завдяки вмісту пектинових волокон. У Китаї гарбузове насіння вважають чудовим засобом для бротьби з депресією. У його насінні міститься білок, клітковина, залізо, мідь, магній, марганець та фосфор, а також амінокислоти: арганін і глутамінова кислота.

Завдяки вмісту калію, гарбузовий сік має здатність виводити зайву воду з організму. Склянка гарбузового соку усуває набряки та нормалізує роботу кишечника. Дуже корисний та необхідний для тих, хто намагається покращити зір. А все це завдяки вітаміну А.

Страви з гарбуза рекомендують включати в раціон тим, хто страждає хворобами серцево-судинної системи (гіпертонія, атеросклероз та недостатність кровообігу). Є корисним для людей, котрі хворі на гепатит і холосцетит. Гарбуз добре включити у меню вагітним жінкам. Це чудовий засіб проти токсикозу.

Гарбузовий суп з морквою, запіканка, гарбузово-курячий гуляш, запечені скибочки, осінній коктейль – скупий перелік того, що може приготувати кожна українська господиня.

Інформація вказана за сайтами Tochka.net та Платинова Буковина.

Читайте також: Прикарпатці похвалилися “зимовими” грибами

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...