Мед Атлант

Нардеп Юрій Соловей прокоментував інцидент з шахрайством

Нардеп Юрій Соловей прокоментував інцидент щодо шахрайства доньки.

Як раніше інформувало МІСТОу Франківську шахраям вдалося вимати в дівчини 100 тисяч гривень.

У поліції МІСТУ повідомили деталі інциденту. 14 січня близько 17:00 їй зателефонували невідомі й сказали, що батьки дівчини потрапили у ДТП та потребують коштів на лікування. 100 тисяч гривень дівчина віддала водієві таксі, проте згодом зрозуміла, що мала справу з шахраями. Як стало відомо згодом, дівчина, в якої виманили кошти, є дочкою відомого народного депутата України Юрія Солов’я.

Нардеп звернувся в поліцію того ж дня близько 23:00 з заявою про те, що в нього відібрали 87 тисяч гривень та 1,6 тисяч євро. Правоохоронці оперативно розшукали водія таксі та спіймали його. Ним виявився житель Івано-Франківська, працівник місцевої служби. Гроші у нього забрали та взяли свідчення. Таксист у змові зі злочинцями не перебуває.

Як повідомили МІСТУ в прес-службі поліції, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 ККУ (Шахрайство). Попередньо слідчими встановлено, що таксист у змові із шахраями не перебував і не є співучасником злочину. Шахрай телефонував з Одеси. Його розшукують.

Юрій Соловей прокоментував ситуацію. За словами нардепа, відпускаючи дівчину, зловмисники по телефону пригрозили їй переслідуванням та безпекою сім‘ї у випадку розголошення інформації. Таксиста знайшли, в Одесі кур‘єра взяли, зараз йде пошук замовника.

Вчора ввечері в той час коли ми з дружиною були поза домом до моєї доньки зателефонували спотворивши мій голос, де “я нібито вмираючий” просив виконувати всі вимоги, які звучатимуть в телефоні та передав слухавку іншому чоловіку. В подальшому погрожуючи моїм життям, дочці повідомили про її наступні дії, які мали призвести до передачі коштів для порятунку батька в розмірі 50000$. Після розуміння, що такої суми вдома немає погодились на те що є (близько 4 тис $). 

Півтори години дитину в стані плачу, шоку та потрясіння вели по телефону по цілому місту без можливості покласти трубку та за допомогою недобросовісного таксиста на вокзалі (до честі таксистів, багато бачачи схвильовану дитину відмовлялися), відбулася передача коштів, – зазначив Юрій Соловей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...