Мед Атлант

Франківці попри заборону викидають ялинки на смітники. ФОТО

Жителі Івано-Франківська попри заборону викидають ялинки на смітники, у міськвиконкомі повідомляють, що за це штрафуватимуть.

Раніше МІСТО інформувало, що у Франківську заборонено викидати ялинки на смітник: їх слід відносити ялинки для утилізації. Міськвиконком нагадував мешканцям, що виносити новорічні ялинки на сміттєві майданчики в Івано-Франківську заборонено, бо вони вважаються негабаритними відходами.

Привезти своє новорічне дерево на безкоштовну утилізацію слід в пункт прийому, що розташований на підприємстві “АТП – 0928” за адресою: вул. Максимовича, 11. 

Пункт працює в робочі дні з понеділка по п`ятницю: з 8-00 год. до 18-00 год., в суботу: з 8-00 год. до 14-00 год., неділя – вихідний день.

 Однак франківці продовжуть викидати ялинки на смітники. Штраф за залишену ялинку біля смітника – від 340 до 1700 грн.

Лісівники радять привозити ялинки на територію Рибненського лісництва, а також Галицького національного природного парку (с. Крилос, Галицький район). Щоб спростити транспортування ялинки, рекомендують обламати гілки від стовбура та спакувати їх у полотняний, паперовий чи синтетичний мішок.

Лісівники просять приносити ялинки без прикрас, фрагментів дощику, конфетті, вати та інших небезпечних для тварин матеріалів. Не прийматимуться ялинки, що піддавалися обробці штучним снігом, барвниками, ароматизаторами, що залишили на гілках безліч шкідливих речовин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...