Мед Атлант

Сьогодні Україна перейшла на добове балансування. ВІДЕО

З 1 березня в Україні запрацює одна з ключових реформ в енергетиці – ринок газу перейде з місячного на добове балансування.

Інформаційна платформа була створена спеціалістами Укртрансгаз в стислі терміни на базі SAP і є основою функціонування ринку газу в новому форматі. І зараз вона працює стабільно і в штатному режимі опрацьовує всі запити.

Наразі ми можемо повідомити перші результати роботи учасників ринку за новими правилами в режимі добового балансування в платформі:

– до 15:00, як це передбачено Кодексом ГТС, 257 постачальників газу сформували і подали в Інформаційну платформу свій портфель номінацій, з яких:
для комерційних споживачів – 219,
для населення (на умовах ПСО) – 38 з 40.

При цьому сформований список близько 310 000 споживачів, в яких немає постачальника. З них близько 270 000 споживачів знаходяться на мережах Луганськгазу.

– до 15:00 не подали ПСО-номінації 2 компанії – Газпостачсервіс та ДП Монтажник. Це локальні підприємства, які обслуговують невелику кількість клієнтів.

– до 17:00 (тобто, у встановлені Кодексом ГТС строки) Оператор ГТС опрацював 100% поданих номінацій.

– з 18:00 до 04:00 завтрашнього ранку у всіх постачальників газу, номінації яких були підтверджені, є можливість скорегувати об’єми газу через подачу реномінацій.

Для розуміння навантаження на платформу маємо приклад – 32 млн файлів було завантажено користувачами платформи лише за 2 години – сьогодні з 12:30 до 14:30.

Не зважаючи на таку активність в останні години подання номінацій, система впоралась і продовжує працювати в штатному режимі.

“Такий успішний результат – перемога всієї нашої команди!
І за це я хочу подякувати великій дружній команді Укртрансгазу, подякувати усім, хто брав учась в цій роботі: команді розробників, співробітникам, які забезпечували роботу системи і надавали інформаційну підтримку клієнтам, співробітникам комерційних і диспетчерських служб – усім велике спасибі!”, – наголосив Андрій Хоменко, т.в.о. президента Укртрансгазу.

Всю інформацію про роботу Інформаційної платформи можна знайти на сайті Укртрансгазу.

В онлайн-режимі можна відслідковувати кількість поданих номінацій, кількість споживачів газу в реєстрах. Також працює сервіс, за допомогою якого кожен споживач може за своїм ЕІС-кодом перевірити наявність постачальника і наявність себе в реєстрі на відключення.

Україна перейшла на добове балансування

Сьогодні Україна перейшла на добове балансуванняЗ 1 березня в Україні запрацює одна з ключових реформ в енергетиці – ринок газу перейде з місячного на добове балансування.Інформаційна платформа була створена спеціалістами Укртрансгаз в стислі терміни на базі SAP і є основою функціонування ринку газу в новому форматі. І зараз вона працює стабільно і в штатному режимі опрацьовує всі запити.Наразі ми можемо повідомити перші результати роботи учасників ринку за новими правилами в режимі добового балансування в платформі:- до 15:00, як це передбачено Кодексом ГТС, 257 постачальників газу сформували і подали в Інформаційну платформу свій портфель номінацій, з яких:для комерційних споживачів – 219,для населення (на умовах ПСО) – 38 з 40.При цьому сформований список близько 310 000 споживачів, в яких немає постачальника. З них близько 270 000 споживачів знаходяться на мережах Луганськгазу.- до 15:00 не подали ПСО-номінації 2 компанії – Газпостачсервіс та ДП Монтажник. Це локальні підприємства, які обслуговують невелику кількість клієнтів.- до 17:00 (тобто, у встановлені Кодексом ГТС строки) Оператор ГТС опрацював 100% поданих номінацій.- з 18:00 до 04:00 завтрашнього ранку у всіх постачальників газу, номінації яких були підтверджені, є можливість скорегувати об’єми газу через подачу реномінацій.Для розуміння навантаження на платформу маємо приклад – 32 млн файлів було завантажено користувачами платформи лише за 2 години – сьогодні з 12:30 до 14:30.Не зважаючи на таку активність в останні години подання номінацій, система впоралась і продовжує працювати в штатному режимі."Такий успішний результат – перемога всієї нашої команди!І за це я хочу подякувати великій дружній команді Укртрансгазу, подякувати усім, хто брав учась в цій роботі: команді розробників, співробітникам, які забезпечували роботу системи і надавали інформаційну підтримку клієнтам, співробітникам комерційних і диспетчерських служб – усім велике спасибі!", – наголосив Андрій Хоменко, т.в.о. президента Укртрансгазу. Всю інформацію про роботу Інформаційної платформи можна знайти на сайті Укртрансгазу.В онлайн-режимі можна відслідковувати кількість поданих номінацій, кількість споживачів газу в реєстрах. Також працює сервіс, за допомогою якого кожен споживач може за своїм ЕІС-кодом перевірити наявність постачальника і наявність себе в реєстрі на відключення.

Опубліковано Нафтогаз України – Naftogaz Четвер, 28 лютого 2019 р.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...