Мед Атлант

Коломиянин сплатив майже 140 тисяч гривень аліментів, бо хотів повернутися закордон

Житель Коломийщини встановив “реконд” щодо сплати аліментів. Він заборгував майже 140 тисяч гривень.

Про це повідомили сьогодні, 10 квітня, на прес-конференції стосовно показників роботи Державної виконавчої служби за перший квартал 2019 року.

Заступник начальника управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Іван Француз розповів, що постанови про несплату аліментів в межах декількох хвилин направляються до прикордонної служби і такого боржника не пропустять за кордон. Цей захід є дієвим, бо багато прикарпатців виїжджають за межі країни. Так було стягнуто найбільший борг з сплати аліментів – 136 366 грн. з жителя Коломийщини.

Чоловік тривалий час був закордоном, аліменти не сплачував. Коли приїхав в Україну та черговий раз хотів виїхати – був змушений сплатити цю суму. За приблизними розрахунками – це заборгованість за 3 роки. Вона включає і розмір штрафу.

Працівник державної виконавчої служби може здійснювати примусове стягнення боргу разом з працівником поліції, якщо боржник веде себе агресивно або є припущення, що він може повести себе так,- повідомив Іван Француз.

Також він зазначив, що боржники навчилися уникати відповідальності навіть у випадку судового рішення. Тобто сплачуючи лише частину заборгованості, показують, що не потрібно до нього застосовувати суспільно корисні роботи. Іван Француз додав, що жінок-боржників аліментів вкрай мало, але навіть якщо такі є, то вони більш сумлінно їх сплачують.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...