Мед Атлант

“Шнурки любові”: у Франківську на Лепкого відкрили сакральний мурал. ФОТО

Сьогодні, 25 квітня,  відбулося відкриття – перформанс сакральних муралів “Шнурки любові” між будинками №1 та №9 та на стіні будинку №6А на вулиці Лепкого в Івано-Франківську.

Автором ідеї муралу є львівська художниця Олена Смага. Ініціатор її втілення – франківський митець Ярема Стецик. Він пояснює, що малюнки нанесли по два боки вулиці, щоб стоячи на пішохідному переході на вулиці Лепкого побачити обидва мурали.

Про це повідомляють на сторінці “Палац Потоцьких “Простір Інноваційних Креацій “Палац”.

На кожній стіні зображена рука Ісуса. Вже стоячи ближче до пішохідного переходу можна собі уявити образ розп’ятого Христа, – додає Ярема Стецик.

За словами Олени Смаги, свого часу вона намалювала ікону “Шнурки любові”, яка базована на цитаті із Книги пророка Осії.

Було прийнято рішення втілити цю ідею на стіні у масштабному плані і об’єднати у просторі не лише візуальними, але й правдивими шнурками. Вони символізують поєднання людей між собою, поєднання через любов до Бога. Я давно думала про ідею сакральних графіті, щоб про духовність могли говорити не лише священики. Треба поширювати її через речі, знаки і символи, що промовляють до всіх людей, – каже художниця.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наголосив, що давно хотів появи у місті саме християнських муралів. На його думку, важливо, що їх відкривають в такий святковий день, Чистий Четвер.

У переддень Страсної п’ятниці, нам треба бодай на хвильку забути про буденні життєві перипетії і подумати про вічне. Нижня частина цієї стіни чимось нагадує оцю щоденну рутину в якій всі перебувають, тут раптом з цього всього виринає рука Спасителя зі “шнурками любові”, які нас всіх поєднують. Це дуже символічно і нагадує нам – “Memento mori”, – розповідає директор КП “Простір Інноваційних Креацій “Палац” Володимир Гайдар.

Вже зараз деякі перехожі зупиняються і намагають зрозуміти зміст.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...