Мед Атлант

Представники 187 країн підписали угоду щодо боротьби з пластиковим сміттям

У Женеві близько 1400 представників 187 країн світу ухвалили угоду, яка регулюватиме глобальний експорт пластикового сміття.

Про це повідомляє DW, – пише “Громадське”.

Цьому рішенню передували 12-денні консультації. Угоду затвердили ввечері 10 травня як доповнення до ухваленої у 1989 році Базельської конвенції про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх видаленням.

Міністерка охорони довкілля Німеччини Свен Шульце зазначила, що ухвалений документ передбачає можливість заборони експорту забруднених і проблематичних пластикових відходів з Євросоюзу в Азію та Африку. Так, країни, що розвиваються, зможуть відхиляти ввезення на їхню територію сміття з інших країн.

За даними експертів, які були присутні на обговореннях, щорічно у морях опиняється близько 8 мільйонів тонн пластикових відходів. Низка країн, зокрема США і Канада, упродовж багатьох років вивозять пластикове сміття в азіатські країни, стверджуючи, що його там належним чином переробляють. Однак значна частина відходів не може бути перероблена і вивозиться на звалища, спалюється або потрапляє у водойми.Угода передбачає можливість заборони експорту забруднених пластикових відходів з ЄС в Азію та Африку.

Нагадаємо, що раніше у ЄС заборонили одноразовий пластик.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...