Мед Атлант

В ОДКЛ знову скандал: цього разу через комісію на посаду гендиректора

В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній знову виник конфлікт. Цього разу в колективі, причина цього знову стосується вибору гендиректора.

Сьогодні, 17 липня, в ОДКЛ вибирали делегатів в конкурсу комісію на повторний конкурс на посаду гендиректора закладу.

Лікарі кажуть, рішення щодо цього питання уже було, однак Володимир Семенюк, т.в.о. гендиректора ОДКЛ, наполіг на ще одному голосуванні. Від трудового колективу повинні обрати двох представників.

На фото Володимир Семенюк

На попередніх зборах виникали юридичні питання, каже Семенюк, тому на збори запросили юристку з департаменту охорони здоров’я. Головою зборів обрали Ярослава Криштафовича. Тарас Мельник, заступник директора з хірургічної роботи ОДКЛ, переможець попереднього конкурсу, за призначення якого не проголосувала обласна рада,  висунув пропозицію не висувати делегатів. Каже, тут є юридичні нюанси. Наприклад, попередню комісію не розформовували.

“Таке враження, що спеціально робляться “лазівки” аби затягнути процедуру. Моя пропозиція не висувати кандидатів”, – каже Мельник.

Тарас Мельник

Євгенія Косач, юристка, зазначила, що гендиректора можуть обрати за 90 днів. Вона нагадала, департамент охорони здоров’я прийняв рішення оголосити новий конкурс на посаду гендиректора ОДКЛ, і він є законним. Натомість представники альтернативної комісії, як і Мельник, наголосили, що процедура попереднього конкурсу пройшла незаконно, а тому й вибирати людей у комісію неправомірно.

У підсумку шляхом голосування вирішили таки вибирати представників у комісію. Колектив запропонував шість кандидатів. Голосують таємно на проштампованих бюлетенів. З 86 тих, хто має право голосувати, віддають голос 85. У результаті перемогли доктори Митник та Ільїн.

Нагадаємо, конкурс на посаду гендиректора ОДКЛ відбувся ще у лютому цього року. Переміг – Тарас Мельник.

Однак облрада не підтримала кандидата на посаду гендиректора ОДКЛ.

Колектив лікарні обурився й під стінами ОДА виступили на підтримку Тараса Мельника на посаду керівника ОДКЛ.

В ОДА не бачили порушення в призначенні т.в.о. керівника ОДКЛ.

Згодом стало відомо, що у Франківську вдруге проведуть конкурс на посаду гендиректора ОДКЛ.

Читайте також: В ОДКЛ призначили керівництво – колектив обурений і готовий до радикальних дій. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...