Мед Атлант

У Калуську ЦРЛ подали кисень із нової кисневої станції

Товариство «КАРПАТНАФТОХІМ» придбало для Калуської ЦРЛ нову кисневу станцію.

Її вартість — мільйон гривень. Об’єм установки — 3 тис. 128 літрів кисню, що в чотири рази більше, ніж його донині калуські медики зберігали в чотирьох орендованих кріоциліндрах, інформують “Вікна”.

Генеральний директор КНП «Калуська центральна районна лікарня» Іван Красійчук, зокрема, зазначив, що нова установка дозволить суттєво поліпшити забезпечення киснем пацієнтів відділень  лікарні, які хворіють  на коронавірусну інфекцію.

Сьогодні ми можемо одночасно подавати цей дуже необхідний для хворих на СOVID-19 лікарський препарат до 96-ти ліжок, а нова установка дозволить безперебійно та під належним тиском це зробити. Тож від свого імені, всіх працівників лікарні та наших пацієнтів хочу сказати щире спасибі колективу підприємства та його керівництву, — наголосив  керівник медзакладу.

Нову кисневу станцію встановила група спеціалістів товариства «КАРПАТНАФТОХІМ» на чолі з начальником цеху розділення повітря Михайлом Кизимишиним. Їм було доручено виконати всі необхідні роботи з монтажу установки та її під’єднання до діючої системи забезпечення відділень лікарні киснем.

За словами заступника генерального директора Калуської ЦРЛ Миколи Дмитерчука, допомога “нафтохіміків” була вчасною і необхідною, адже в колективі лікарні немає ні відповідних спеціалістів, ні досвіду експлуатації подібних станцій.

Група спеціалістів у кількості чотирьох осіб за кілька годин виконала всі необхідні роботи й установка була готова до експлуатації, що підтвердили її тестові випробування. Але для повноцінної роботи необхідні були специфічні шланги високого тиску, які були замовили на одному з підприємств Дніпропетровської області 27 жовтня вони були нам доставлені. Наступного дня ми знову звернулися до нафтохіміків, які виконали всі роботи  з їх під’єднання. Станом на 13 годину 28 жовтня нова установка була готова до роботи, а до кінця цього ж дня ми подали від неї кисень у палати відділень лікарні. Тож, користуючись нагодою, хочу ще раз подякувати нафтохімікам за допомогу, — наголосив Микола Дмитерчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...