Мед Атлант

Богородчанська лікарня працюватиме у режимі протиковідного госпіталю

У Богородчанах, що на Прикарпатті, не будуть розгортати мобільний госпіталь ДСНС України. Натомість Богородчанську лікарню поетапно переведуть у режим роботи протиковідного госпіталю, який зможе прийняти до 250 пацієнтів.

Про це повідомив Богородчанський селищний голова Ростислав Заремба, пише Суспільне Карпати.

За його словами, 18-го лютого з Києва літаком доставлять обладнання для лікарні на 15 мільйонів гривень. Зокрема, чотири апарати ШВЛ, монітори стану пацієнта, ліжка інтенсивної терапії, 120 кисневих концентраторів і захисні засоби.

“Буде зроблено всі заходи для встановлення та налаштування нового рентген-апарата, який уже доставлений у лікарню і приміщення для нього підготовлене. Проведемо термінові заходи із заміни електромережі для безперебійної роботи великої кількості обладнання”, – повідомив Ростислав Заремба.

Також, за словами селищного голови, у лікарні будуть обладнувати кисневу станцію, продовжувати кисневі магістралі та облаштовувати нові кисневі точки. Орім цього, розгорнуть додаткові палати реанімації для важких хворих.

Нагадаємо, 17-го лютого на комісії ТЕБ і НС головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що до Богородчан “доправлять госпіталь ДСНС”, в якому буде щонайменше 120 кисневих концентраторів, що дасть змогу збільшити кількість ліжок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...