Мед Атлант

Пожежа лікарні у Долині: чому сталося загоряння

Вранці 15-го квітня у Долині, що на Прикарпатті, горіла центральна районна лікарня. У 2019 році працівники обласної ДСНС провели у медзакладі перевірку пожежної безпеки і виявили низку порушень, розповідає начальник управління Володимир Чернецький, пише Суспільне Карпати.

Зокрема, за словами Володимира Чернецького, не у всіх приміщеннях була пожежна сигналізація.

Також із внутрішнім водопостачанням були питання, із забезпеченням первинними засобами, по електромережі були зауваження. Відповідно, був судовий позов. Керівництвом об’єкту ці порушення частково усувалися. Суд прийняв рішення, оскільки недоліки частково усуваються, відмовити управлінню, — розповідає Володимир Чернецький.

За його словами, зараз є декілька версій загоряння — це або залишений недопалок, або перевантаження електромережі:

Сходова клітка була повністю захаращена горючими матеріалами. Там були розташовані меблі, крісла, ліжка. Ускладнювалося все тим, що це відділення для хворих на COVID-19, у ньому були пацієнти. Крім того, у палатах була підведена киснева система, і, в разі розгерметизації цієї системи і подачі відкритого вогню, могли бути жахливі наслідки.

Натомість однією із причин пожежі в Долинській лікарні голова ОДА називає вік будівлі.

Ця споруда збудована ще у 1903-му році і вона виглядає фасадно, ніби вона капітальна. Насправді вона дерев’яна, там є пустота між поверхами. Це значною мірою і викликало таке швидке загоряння, – зазначив Бойчук.

Нагадаємо, пожежа в інфекційному відділенні Долинської ЦРЛ розпочалася приблизно о восьмій ранку на сходовій клітці другого поверху. Згодом вогонь поширився на горище. Гасили його 80 рятувальників.

З лікарні евакуювали 38 пацієнтів, хворих на коронавірус, п’ятеро з них були у важкому стані. За словами медичної директорки лікарні Ольги Ільчишин, внаслідок пожежі ніхто не травмувався.

Цих п’ятьох пацієнтів перенаправлено за допомогою екстреної медичної допомоги в інші заклади Калуського району, — говорить Ольга Ільчишин. — П’ять людей перенаправили у Рожнятівську лікарню. І решта пацієнтів розподілені між іншими відділеннями, які знаходяться в Долинській лікарні.

Зараз, додає медична директорка, цих пацієнтів оглядають лікарі.

Читайте також:Рятувальники не сплять: долинські вогнеборці показали світлини з пожежі у лікарні

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...