Мед Атлант

У Центрі паломника «Симеон Лукач» провели курс писанкарства

У вівторок, 19 квітня, в Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, провели курсу писанкарства для дітей трьох парафій с. Старуня та тимчасово переміщених дітей з Київщини, Сумщини, Харківщини та інших територій, де ведуться активні бойові дії.

На запрошення о. Юрія Сидіра майстер-клас провела Анна Масляк, катехит парафії Царя Христа, що в Івано-Франківську.
За словами організаторів, писанка – символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду, символ сонця, тепла і вічності, а також незамінний атрибут Великодня.
Старші люди кажуть: доки люди писатимуть писанки, доти у світі існуватиме любов. Напевно, кожна людина хоч раз у своєму житті намагалася зробити писанку власноруч. Хтось просто опускав яйця у фарбу, а комусь вистачало наснаги та терпіння виготовити справжній шедевр – розмалювати писачком.
Дітлахи та дорослі протягом кількох годин з великим запалом вчилися давньої традиції Українського народу. Особливим цей час виявився для дітей, які вимушено переїхали з інших регіонів. Їх навчали створювати гуцульські, подільські та лемківські писанки.
По завершенні майстер-класу о. Юрій Сидір подякував дітям та катехитам, які взяли участь у цьому заході. Опісля відбулася традиційна молитва за перемогу та тривалий мир в Україні.
Діти долучилися до прочан та вірних с. Старуня, щоб разом пройти Хресну Дорогу, молитися Божественну Літургію та молебень в час нападу ворогів.
Всі писанки, які виготовили діти, будуть розміщенні у спеціальній великодній локації Центру паломника «Симеон Лукач».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...