Мед Атлант

Бюджет Калуської громади не виконується – економлять на зарплатах

На офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили звіт про видатки бюджету громади у квітні.

Через війну бюджет громади втрачає доходи: недовиконання доходів з початку року і станом на 1 травня склало близько 24 млн гривень. Відповідно. влада змушена економити на видатках, інформують “Вікна”.

Так, якщо у лютому з бюджету було профінансовано видатків на 63,8 млн гривень, у березні — на 59,8 млн гривень, то вже у квітні видатки різко зменшилися — до 47,9 млн гривень.

Зменшення видатків стосується практично всіх сфер життєдіяльності громади. Так, наприклад, якщо у лютому освіта була профінансована майже на 33,8 млн гривень, у березні — на 31,5 млн гривень, то у квітні — всього на 27,3 млн гривень. Управління житлово-комунального господарства у лютому було профінансоване приблизно на 6 млн гривень, у березні — на 5,2 млн гривень, а у квітні — всього на 3 млн гривень (тут більшу часину видатків спрямовують на благоустрій).

Виконавчий комітет у лютому було профінансовано на 10,2 млн гривень, у березні — на 9,1 млн гривень, а вже у квітні — на 6,1 млн гривень.

Практично в усіх підрозділах міської влади менше витрачають на заробітні плати.

Наприклад, у лютому на зарплати у виконкомі (у тому числі і керівництва громади) було спрямовано понад 2,5 млн гривень, а вже у квітні — у межах 1,1 млн гривень.

У дошкільній освіті у лютому зарплату профінансували більш ніж 4,4 млн гривень, а у квітні — понад 3,3 млн гривень.

У закладах загальної середньої освіти на зарплату у лютому спрямували близько 17,4 млн гривень (включаючи освітню субвенцію), а у квітні — у межах 15,5 млн гривень.

На зарплати у закладах мистецької освіти у лютому витратили понад 2 млн гривень, у березні — 1,7 млн гривень тощо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...