Мед Атлант

На Франківщині за шість місяців на 77% зріс туристичний збір у порівнянні з минулим роком. ВІДЕО

Упродовж шістьох місяців 2022 року на Івано-Франківщині на 77% зріс туристичний збір у порівнянні з минулим роком. Однак туристів в області поменшало. Зараз у громадах Прикарпаття очікують зменшення доходів від податків підприємців туристичної галузі.

Про це розповів очільник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко, йдеться в сюжеті Суспільного.

З його слів, зараз розвиток туристичної галузі в громадах області зупинився, адже зменшився потік туристів. Згідно з даними Державного агентства розвитку туризму за перші чотири місяці 2022 року в Івано-Франківській області сума податку, який сплачували підприємці туристичної галузі, зменшилася на 58% у порівнянні з цим періодом 2021 року.

Віталій Передерко каже, що 2021 рік був “успішним туристичним роком”. За його словами, підприємці сплатили 130 млн грн. Цьогоріч очікують зменшення доходів у бюджет від підприємців туристичної галузі, однак суму збитків можна буде підрахувати наприкінці 2022 року.

“Доходи громади залежать від того, чи працює туристичний бізнес — готелі, ресторани, суб’єкти туристичної діяльності, які надають послуги, пов’язані з організованим відпочинком, екскурсіями, продажем сувенірів. Зрозуміло, що буде падіння, але ми не можемо прогнозувати. На жаль, зараз туристичний бізнес — на паузі. Для того, щоб якось триматися на плаву, готельєри подекуди зменшують вартість проживання, роблять різні соціальні програми”, — розповідає Віталій Передерко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...