Мед Атлант

У Франківській громаді 54 родини загиблих військових можуть отримати соцвиплати

В Івано-Франківській територіальній громаді 54 родини загиблих військовослужбовців можуть отримати соціальні виплати з міського бюджету.

Про це в ефірі радіо “Західний полюс” повідомив голова Руслан Марцінків, передає Суспільне.

З його слів, сім’ї можуть одержати 100 тис. грн допомоги. Також є можливість оформити щомісячну допомогу у розмірі прожиткового мінімуму.

Програма стосується родин загиблих учасників бойових дій з Івано-Франківська та громади. У громаді є 54 родини загиблих воїнів з 24 лютого, ще є з 2014 року. Також є три родини внутрішньо-переміщених осіб з Донецької області, які виявили бажання проживати у нас, і їхні чоловіки поховані у Чукалівці, — сказав Марцінків.

Крім того, на своїй Facebook-сторінці міський голова писав, що нещодавно міськвиконком ухвалив рішення про виплату 10 тис. грн військовим, які отримали поранення у зоні бойових дій.

Щоб отримати виплати, потрібно подати заяву у ліцей № 3 на вулиці Івана Франка, 14 (відділ звернень), а в селах громади — у ЦНАПи. Потрібні такі документи:

  • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
  • документи, які підтверджують родинні зв’язки із загиблим військовослужбовцем, довідка про факт його смерті чи поранення, які воїн отримав під час бойових дій;
  • виписка з медичної картки амбулаторного лікування;
  • реквізити рахунку;
  • копія документа, що підтверджує залучення до заходів з оборони держави.

Руслан Марцінків додав, що виплати деяких соціальних допомог можуть затримати через відсутність грошей у державному бюджеті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...