Мед Атлант

Спецпроєкт МІСТА до Дня Незалежності. Що думають відомі франківці, посадовці, депутати про головне свято української державності

Нова реальність, нові Герої, нові емоції і нові думки… Від 24 лютого до 24 серпня рівно півроку несамовитої, відважної, героїчної боротьби українців за свою Незалежність. Попри те, що основне свято української держави, відзначатимуть скромно і в основному скорботно, всім зрозуміло, що сьогодні боротьба йде виключно за неї, за нашу НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Сайт МІСТО запропонував відомим франківцям, посадовцям, депутатам, письменникам та акторам публічно висловитися про що вони думають цього року напередоні 24 серпня. 

Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська

Незалежність нашої країни – це не дар, аж ніяк не випадковість. Це результат багатьох сподвижників історії України, які боролися за нашу свободу та ідентичність. Зараз, коли в країні війна, особливо гостро відчувається необхідність берегти наше суверенне. Незалежність – це не тільки форма устрою, це зміст! Ми обираємо бути незалежними, бо це у нас в крові. Прагнення бути незалежними закладено у нашій генетичній пам’яті. Тому в цей величний для нас день хочу згадати і низько вклонитися нашим хлопцям і дівчатам, які сміливо боронять нашу Незалежність на фронті. Слава Україні!

 

Оксана Савчук, народна депутатка України

Цьогоріч День відновлення Незалежності – це день всіх хто у бою, хто щоденною працею та активною позицією дає нам зустрічати нові ранки та нові дні. Країна дуже змінилась, всі люди прагнуть одного – перемоги і нового розвитку країни. Ціною великих втрат і крові ми вибороли суб”єктність у світі. Ворога буде переможено і знищено. Я не маю жодних сумнівів, що ми розбудуємо Україну про яку мріяли покоління українців: вільну, справедливу, заможну – найкращу для нас та наших дітей. Зараз ми живемо у час великих змін і маємо великі шанси нарешті вивести Україну до члена ЄС. А День Незалежності для мене – це велике свято любові до країни.

 

Назарій Кішак, радник міського голови Івано-Франківська з питань безпеки та правопорядку, військовослужбовець

День Незалежності для мене завжди був особливим святом. Це дата, яка знаменує свободу. За можливість святкувати цей День українці боролися  і гинули впродовж всієї історії, і зараз продовжують це робити. За  право  мати свою державу, говорити своєю мовою, мати свою науку, літературу, культуру, бути цивілізованою і прогресивною країною ми платимо велику ціну. Цьогоріч День Незалежності я зустрічатиму з побратимами на фронті. Ми розуміємо, що 24 серпня можуть бути провокації. Ми готові до цього. Звісно, що святкувань тут не буде, але всередині себе я щасливий від того, що українці не скорилися, не здалися окупанту, а продовжлили столітню боротьбу проти гніту. Україна обов‘язково переможемо, це справа часу. От побачите. Над нашим домом світитиме сонце волі у мирному небі незалежності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...