Мед Атлант

Гостра загроза атак дронами-камікадзе триватиме ще близько 2 тижнів — радник МВС

Гостра загроза атак дронами-камікадзе зберігатиметься в Україні ще півтора-два тижні. Українські військові перелаштували свою роботу так, що це дозволяє ліквідовувати високий відсоток безпілотників, порівняно з періодом перших запусків Росією БПЛА на територію України.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов в ефірі “Ми-Україна”.

“Якщо ми говоримо про останні загрози, саме про дрони, тому що останнім часом найбільше турбують саме дрони, то можна сказати, що ця загроза буде тривати ще максимум півтора-два тижні, коли ця загроза буде мати сильний характер для нас. Якщо ви проаналізуєте, коли почалась історія з дронами — долітало 90-95%, зараз долітає вже менше 30%”, — сказав Смірнов.

За його словами, військові дещо змінили профіль систем ППО для того, аби ефективніше знищувати безпілотники, крім того, українців чекає “сюрприз” у вигляді “антидронової системи” української розробки.

“Є система так званих дронів, які зможуть робити перехоплення. Але це більше схоже на РЕБ (Радіоелектронна боротьба, – ред), яке перехоплює управління літальним апаратом і саджає його там, де це буде необхідно”, — розповів радник міністра

Смірнов зазначив, що набагато важче боротись з безпілотниками, коли їх запускають одночасно у великій кількості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...